Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Şehir Hastanesi’nde Sağlık Kurulu karmaşası

Köşe Yazısını Dinle

Milyonlarca dolar maliyetle yapılan Bursa Şehir Hastanesi sağlık sisteminde oldukça önemli bir yer edindi kendine.

Modern, konforlu gayet güzel bir hastane.

Ancak gelin görün ki  birçok insanın hastanelerin genelinde yaşanan sıkıntı burada da kendini göstermeye başlamış.

Örneğin, rapor almak için başvurduğumuz Sağlık Kurulu yaşananlarla hastaları adeta birbirine düşürüyor.

Sadece ilk kayıt için randevu alınabilinen sağlık kurulunda doktorların sıra numarasına göre çağırabilmesi için herhangi bir numaratör bulunmaması büyük bir sıkıntıya neden oluyor.

Burada bekleyen vatandaşın kendince sıraya girerek beklediği doktor odalarının önünde ister istemez sıra kavgaları oluyor.

Bazı uyanık vatandaşların sırada öne geçme çabaları diğer hastaları çileden çıkarıyor.

Böylesine konforlu ve modern donanımıyla sağlık sektörünün prestij hastanelerinden olan Bursa Şehir Hastanesi’nde doktor odaları önünde hasta sırasını gösteren ve ona göre muayeneye çağırılan monitörlerin olmamasını bir vatandaş olarak kabullenmek mümkün değil.

Hastane yönetiminden talebim özellikle yoğunluğun yaşandığı heyet doktorlarının kapısının önüne numaratör koyarak hastaların birbiriyle çatışmasını engellemeleri.

Ayrıca, eminim ki bu durumdan oldukça rahatsız olan doktor ve sağlık çalışanları da sıkıntılıdır. Onlar için de bir düzen ve rahatlama sağlayacaktır.

Böyle bir hastanede numaratör maliyetinden kaçınılmayacağını umarak sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını diliyorum.

Böylece iyi niyetle çaba sarf eden personel de hastalar da oldukça rahatlayacaktır.

Bir vatandaş

 

Yeni Mahalle’deki zeytin denizinden eser kalmadı

2017 yılında “Söz Sizde” köşenizde Mudanya Yeni Mahalle’deki zeytinliklerin gece kesilmesi ve ardından inşaatların başlaması yer almıştı.

2017’den 2022’ye aradan 5 yıl geçti.

Planların yapıldığı Mudanya Belediyesi ve onaylandığı Büyükşehir Belediyesi’nden ses çıkmadı. O zaman belediye meclislerinde olanlardan “ben bu ağaçların kesilmesi için el kaldırdım yani onay verdim” diye açıklama yapanlar da olmadı.

Zeytin ağaçlarının yerine apartmanlar yapıldı ama Yeni Mahalle’de insanların bir araya geleceği bir park, bir cami bahçesi, okul, aile hekimliği binası, PTT hiç bir şey düşünülmedi.

YM Kültür merkezi açıldı ama tam bir toplanma merkezi olamadı.

Elbette konut ve işyeri inşaatları olacak, hem doğa ile uyumlu hem de kaliteli bir hayatın süreceği mahalleler olmalı.

Umarım bölge insanının beklentilerini karşılayacak her türlü sosyal donatının yapılabilmesi için bir beş yıl daha geçmez.

Özgür Er

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X