Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Şehirlerarası yolcuların Terminal işkencesi

Köşeniz vasıtasıyla önemli bir sorunu gündeme getirmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Bursa’da patlayan bomba sonrası, Bursa’ya otobüsle gelen bütün yolcuların Terminal’de indirilmesi kararlaştırılmış, buna gerekçe olarak güvenlik öne sürülmüştü.

Bana göre bu karar çok yanlış ve eksik. Zira Bursa’da eylem yapmak isteyenler, sadece otobüsle gelmez, başka araçları da kullanarak gelebilir. Kaldı ki bütün araçlar şehrin girişlerinde durdurulup kontrolden geçirilmiyor. Böyle bir şeye olanak da yok. Terminal’e de yolcuyu götürsen, x-ray cihazından filan geçmiyorsun. Yine güvenlik açığı var. Sadece olan yolcuya oluyor. Evine daha kısa sürede ulaşacağına, saatlerce işkence çekiyor.

Şöyle bir örnek vereyim. Doğu’dan, memleketten döndük çoluk çocuk geçen günlerde. Gölbaşı ya da Kestel’de inerdik normalde. Ancak otobüs firması, buralarda kesinlikle indirme yapamayacaklarını, Terminal’de indirme yapacaklarını söyledi. Biz de mecburen Terminal’e kadar gittik. Oradan, o sıcakta, onca eşya ve çocukla Kestel’e ulaşıncaya kadarki zaman kaybımız 2 saat. Çektiğimiz eziyeti de saymayın. Yazık yani, olacak şey değil. Güvenlik önlemi alınmak isteniyorsa bunun insanları mağdur etmeyen birçok yöntemi vardır mutlaka. Böyle güvenlik önlemi insanları daha çok mağdur ediyor. Derhal bundan vazgeçmeleri ve insanların mağdur olmayacağı önlemleri devreye sokmaları lazım.

İsmail Kargın

 

Sosyal yardımın kriterleri nelerdir?
 

Sayın Günay Bey, ismim Halil ERSÖZ, 45 yaşındayım ve Bursalıyım.

Ben sorunumu şu şekilde ifade edeyim: 14 Şubat tarihinde sol tarafıma felç geldi. O tarihten bu yana tedavi görüyorum. Durumumdan dolayı haliyle çalışamadığım için herhangi bir gelirim bulunmamaktadır. Duyum üzerine Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne gittim. Form verdiler doldurdum, formun içeriği giderlerle ilgili sorular üzerine, hepsini cevapladım şişirmeden, evim kira değil bunu bile ifade ettim. Yalan beyandan kaçındım. Ancak, tarafıma gelen cevap şöyledir: “Yıldırım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapmış olduğunuz yardım başvurunuz 14.07.2016 tarihli heyet kararı ile uygun görülmemiştir (ret)”. Aynen gelen mesajı yazdım. Şimdi soruyorum: Evet evim kira değil, 2 oğlum var 15 ve 9 yaşlarında. Peki biz geçimimizi nasıl sağlayacağız. Karnımızı doyurmak için evdeki koltuklarımı kemireceğiz. Faturalarımızı ödemek için çoluk çocuk ile beraber cami önlerine dilenmeye mi gideceğiz. Yardımlaşma vakfı böyle mi çalışmalı.

Kime nasıl yardımda bulunacağını bilmiyorlarmı? Amaç yardım etmek mi yoksa mağdur etmek mi? Sistemlerini anlamadım. Arkadaşım ramazan ayı içinde 200 TL, bayram üzeri de 250 TL almış. Ben ise hasta olduğum için bana verilen zekât ve fitreler ile çocuklarıma bayramlık aldım. Sonuçta mağdurum, çalışamıyorum, evimi geçindiremiyorum. Bir babanın, ailenin reisinin düştüğü durumu siz düşünün artık. Ya da devletim bana bir yol göstersin, ben durumdayken evime ekmek nasıl alacağım? Saygılarımla

 

Terminal’deki mescit girişine çözüm
 

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde mescit girişine ayakkabılıkların yanına bir halı konuldu. Gelen kişiler ayakkabılı mı, ayakkabısız mı basılacak bilemiyor. Seçilen halı rengi ve tipi buna sebep oluyor. Çünkü bu tarz halılar yağışlı havalarda ıslaklığı tozu çamuru alsın diye konur. Bu işleri yapanlar neden sistem yaklaşımından bihaber ve bütüncül bakamıyor. İlgililer bir yazı veya bir uyarı ile mescide gelenleri uyarsınlar. Rica ediyorum.
Özgür ER

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X