Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Şehrin merkezinde çöp ve moloz yığını yakışıyor mu?

Köşe Yazısını Dinle

Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi Çinkolukahve Sokak Çinkolukent Apt.  karşısındaki arsa, sokağın ve çevrenin çöplüğü gibi kullanılıyor.

Hatta gelip geçenler molozlarını, eskimiş mobilya ve elbiselerini, evlerinin klozetlerini söküp buraya bırakıyor.

Belediye’den buradaki çöp konteynerini kaldırmasını, her apartmana kendi kapısı önüne çöp kutusu koyma mecburiyeti getirmesini, çöplük olarak kullanılan yerin estetik olarak güzelleştirilip, eskiyen konteynerin de yenilenerek “BU ALANA ÇÖP VE MOLOZ DÖKMEK YASAKLANMIŞTIR’ tabelasının asılmasını istiyorum.

Hiçbir medeni ülkede bu çağ dışı görüntüler görülmez.

Ülkemizin 4. büyükşehrinin merkezi bu görüntüleri haketmiyor.

Osmangazi Belediyemizi moloz, çöp, sigara atanlara, çevreyi kirletenlere, yerlere tükürenlere cezai ne müeyyide varsa uygulamaya davet ediyorum.

Hakan Kavurmacı

Medeniyet ve Çevre Gönüllüsü

 

Tam kapanma bitiminde ödenmesi gereken faturalar vatandaşı zorluyor

Önceki gün bir okurum elektronik postama bu faturayı göndermiş. Ve devamına, “Abi bir süredir kısıtlamalar nedeniyle çalışamıyorum. Geçtiğimiz gün de elektrik faturamız geldi.

Çalışamadığımız, evlere hapsolduğumuz bir dönemde yüksek gelen faturaya mı üzüleyim yoksa son ödeme günü, hemen bayram sonuna, yani tam kapanmanın bittiği güne denk gelmesine mi?

Ben çalışamadım ki, yani elime para geçmedi ki faturamı da ödeyebileyim. Muhtemelen ödeyemediğim için de kesilecek elektriğimiz” diye duygularını belirtmiş.

Hiç olmazsa bu kısıtlama günlerini, kurumların elektrik, doğalgaz gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamada sorun yaşamadan atlatacak şekilde vatandaşa destek/yardımcı olmalarını ümit ediyoruz.

Belediyelerimiz fedakârlık, destek ve yardımlar konusunda elini taşını altına koyarken, kurumların da destek olması vatandaşın haklı bir beklentisi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X