Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Selde çöken istinat duvarı hakkında Mudanya Belediyesi’nden yanıt var

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, 27 Eylül 2022 tarihli köşenizde ‘Selde İstinat Duvarı Yıkıldı, Site Sakinleri Hâlâ Evlerine Giremiyor’ başlığıyla yayımlanan Çiğdem Sert isimli vatandaşımızın talebine istinaden;

Söz konusu sitede zemin etüt çalışmaları için firma yönlendirilmiş ve site yönetimi ile anlaşma yapılmıştır.

Firma zemin ölçümlerini yaparken belediyemiz tarafından iş makinesi verilmiş ve her adımı teknik personellerimiz tarafından titizlikle takip etmiştir ve edilmektedir.

Söz konusu alanda yeni istinat duvarı için proje çizimleri belediyemiz tarafından yaptırılmakta yine bedeli de belediyemiz tarafından ödenmektedir. 

Ancak istinat duvarı belediyemiz tarafından değil, site yönetimi tarafından yaptırılacaktır.

Bunun bilgisi site yönetimine de verilmiştir. 

Zemin etüdü yapan firma yetkilileri yıkılan istinat duvarının molozlarının alınması diğer blok için tehlike arz edeceğini iletmiş, bu yüzden istinat duvarı çalışmaları başladıktan sonra gerekli temizlik işlemlerinin yapılması söylenmiştir. 

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Mudanya Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi

 

Araçtan yayılan kimyasal kokuyu soluyoruz

Tahtakale semti İnebey Caddesi üzerinde bulunan 8. Çelebi Sokak’a zaman zaman yol çizgi çalışması yapan araç park etmekte.

Daha önce de 24 Ekim 2021 tarihinde bu sütunlarda dile getirilmişti konu. Ancak geçen zaman içerisinde maalesef değişen bir durum yok.

Bu aracın arkasında bulunan tanklardaki yol çizgi boyası ve tiner gibi kimyasal maddelerden yayılan kokuyu çevre sakinleri olarak solumak durumunda kalıyoruz.

Yetkililere iletmemize rağmen maalesef bugüne kadar bir sonuç alabilmiş değiliz.

Böyle kimyasal maddeler taşıyan bir aracın sokak arasında olması çevre ve insan sağlığı açısından risk oluşturduğu gibi tehlike de arz etmekte.

Ayrıca, sokağa park etmesinden dolayı araç ve yaya trafiğini de olumsuz etkilemekte.

Zabıta birimleri tarafından bu aracın çevre ve insan sağlığını tehdit etmeyecek bir yere park etmesinin sağlanmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla.

Semt sakinleri

 

Mahalleli gece uyutmayan sesten sıkıntılı

Soğanlı Mahallesi’nde ikamet etmekteyim, son dönemde bir elektrikli scooter firması mahallemizde faaliyet göstermeye başladı.

Vatandaş faydalanıyor ancak scooter’lar binaların doğalgaz borularına kilitlendiğini fark ettim. Bu durum emniyet açısından sıkıntılı. Ayrıca aletlerden ne anlama geldiğini bilmediğim yüksek uyarı sesi çıkıyor haliyle gece uyuyan insanları rahatsız ediyor.

Firma yetkililerinden ricamız lütfen bu konuda mahalle sakinlerini rahatsız etmeyecek şekilde çözüm bulmaları. Köşenizde sesimiz olursanız memnun oluruz.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X