Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Semt pazarımız ne zaman kurulacak?

Bursa’da yaşayıp da Demiryolu Caddesi üzerinde pazar günleri kurulan semt pazarını bilmeyen, gitmeyen belki de hiç yoktur. Bursa’nın en eski ve oldukça büyük semt pazarlarından birisi. Pandemi sürecinde tedbirler kapsamında geçtiğimiz aylarda hafta sonları sokağa çıkma yasağının başlamasıyla hafta sonları kurulan semt pazarları kapatıldı ve hafta içi kurulacak şekilde düzenlendi.

Dolayısıyla Demiryolu Caddesi üzerinde kurulan semt pazarı da kapatıldı ancak çevredeki mahallelilerin ve belki de birçok Bursalının ihtiyacını karşılayacak olan bir semt pazarı hafta içinde kurulmadı. Durum böyleyken bize en yakın semt pazarı şu an Çarşambapazarı semtinde kurulan semt pazarı. Çarşambapazarı’ndaki semt pazarının uzaklığını ve trafiği düşünce semt sakinleri olarak bizler bu durumda mağdur olmaktayız.

Osmangazi Belediyesi’nin bu konuda bizlere yardımcı olmasını, semtimizde uygun bir yere semt pazarı kurulmasını rica ediyoruz.

Semt sakini bir vatandaş

 

Demirtaş bölgesinde MOBESE ihtiyacı var

Osmangazi Demirtaş bölgemiz son yıllarda yoğun göç alan bölge konumunda.

Nüfusu şu an 105 bin kişidir. Ayrıca Demirtaş genelinde 500 adet sokak ve cadde vardır. Bu kadar insan yoğunluğu olan bölgede MOBESE kamera sistemi yok.

Her hangi bir asayiş olayı olduğu zaman polis olayı çözmek için çevredeki esnafın güvenlik kameralarından faydalanmaya çalışıyor.

Vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği ve asayiş için belirli noktalara MOBESE güvenlik kamera sistemi kurulması ihtiyacı var.

Acilen Demirtaş bölgemize giriş çıkışlar, meydanlara MOBESE kamera sistemi kurulmasını Büyükşehir Belediyesi veya İl Emniyet Müdürlüğü’nden talep ve rica ediyorum.

Saygılarımla.

Mümin Dündar

Demirtaş Sakarya Mahallesi Muhtarı

 

GÜNÜN SÖZÜ

* ‘Güzel konuşmak,

İnce düşünmek,

Halden anlamak,

Sevmek,

Düşeni kaldırmak,

Ağlayanı güldürmek,

Sarılmak,

Hep bedava biliyor musunuz?’

Farid Garjad

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X