Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Semt pazarları bildiğiniz gibi…

Korona vakalarının yükselişe geçtiği kentimizde riskli yerlerden biri de semt pazarları.

Ancak, semt pazarları yine bildiğiniz gibi.

Yetkililer, kalabalık ortamlardan uzak durun uyarıları yaparken, daracık alanlarda kurulan semt pazarlarındaki kontrolsüz kalabalık şaşırtıyor.

Bir aksesuvar edasıyla çenelerinin altına taktıkları maskelerini herhangi bir denetim esnasında hemen burunları açıkta kalacak şekilde ağızlarına götürmek için  tetikte bekleyen satıcılar…

Yüksek sesle konuşmaktan bile imtina edilmesi söylenirken akşam saatlerine doğru avazı çıktığı kadar bağıranları, çevreye saçılan damlacıkları ve mesafenin hiç olmadığını görünce vakaların artmasına şaşırmamak gerek belki de.

Pandeminin ilk başladığı ve vaka sayılarının da oldukça az olduğu günlerde zabıta birimleri pazar içerisinde ikişerli, üçerli dolaşıyor, her pazaryerinde 4, 5 tane  dezenfektan kutusu bulunuyor, vatandaş ve esnaf sık sık uyarılıyordu.

O günlerden, vaka sayılarının arttığı bugünlerdeki rehavet ve vurdumduymazlığı görünce haliyle tedirgin oluyor insan.

Bu sütunlarda defalarca dile getirilmesine rağmen hâlâ semt pazarlarındaki bu denetimsizlik ve rehavetle daha çok sıkıntılı günlerin kapımızda olduğunu görmeliyiz.

Koronavirüsten korunmada maske, mesafe ve temizlik hâlâ tek yöntemimiz.

Şehrimizi yöneten değerli yetkililerin, İl Sağlık Müdürlüğü’nün semt pazarlarının denetimi ve düzenlenmesi konusunda daha duyarlı olmasını bekliyor ve diliyorum.

Saygılarımla.

 Bir vatandaş


Yıldırım’dan yanıt var:  Çınarönü Caddesi üzerindeki esnaf kaldırım işgali konusunda uyarıldı

9 Ekim 2020 tarihli gazetenizin Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Kaldırımlar Yayalara Bırakıldı mı?” başlıklı okur şikâyeti incelenmiştir.

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, habere konu olan Çınarönü Mahallesi Çınarönü Caddesi güzergâhında faaliyet gösteren tüm işletme sahiplerine, umuma ait yaya ve araç yolu üzerine malzeme koymamaları hususunda gerekli uyarılar yapılmış ve malzemelerin kaldırılması sağlanmıştır.

Ayrıca tekrarı halinde haklarında yasal işlem uygulanacağı hususunda bilgi aktarılmıştır.

Konunun takibine devam edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X