Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Semt sakinleri sabaha kadar süren gürültü kirliliğine çözüm arıyorlar

Köşe Yazısını Dinle

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan Atış Yapı sitesinden size ulaşıyoruz. Yıllardır bizlerin mağdur olduğu ama bir türlü çözüm bulunamayan gürültü kirliliği sorunumuza umarım Söz Sizde köşesi aracılığıyla yetkililer bir yanıt verirler.

Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi önünde 3 yıldır yaşanan gürültü kirliliğinden bıktık usandık artık. Gecenin 12’sinden sabah 5’lere kadar yüksek sesle müzik sesi bizleri uykusuz bırakmakta. Bu civardaki komşularımızla defalarca Osmangazi Belediyesi’ne durumumuzu iletmemize rağmen maalesef bir sonuç alamadık.

Neredeyse her gece 2-3 kez polisi aramak zorunda kalıyoruz müdahale etmeleri için. Haklı olarak onlar da bıktı bu durumdan.

Çevreye bu kadar saygısızca  rahatsızlık vermek nasıl iş anlayabilmiş değiliz.

Büyükşehir Belediyesi’ne de ilettik durumu ancak yine de çözüm bulunamadı.

Semtimizdeki Sabiha Köstem Ortaokulu’nun zil sesinden birkaç kişi rahatsız oldu diye 1,5 yıldır okulun zil sesini kapattıran yetkililer, nedense bu gürültü kirliliğini önleyemiyorlar.

Ayrıca, okul zili gündüz belli saatlerde çalan ve gayet de makul karşılanabilecek bir durum iken zil sesi kısıldı insanlar rahatsız olmasın diye.

Ama geceden sabaha kadar mahalleyi diskoteğe çeviren gürültü kirliliğine çözüm yok.

Yetkililerin artık sesimizi duymasını rica ediyoruz.

Semt sakinleri

 

Yol yamalı bohça,  ızgaralar araç geçerken ses yapıyor

Nilüfer ilçesi 29 Ekim Mahallesi 401. Sokak’ta bulunan yağmur suyu gider ızgaraları şıkır şıkır oynamakta ses yapmaktadır.

Zaten rögar kapakları, ızgaraların olduğu sokak yamalı bohça gibi her yeri yamalı.

Yetkililerin yoldaki sorunu gidermesini rica ediyorum.

Çağatay Göllü

 

Hayvanseverlerden Osmangazi’ye bir rica

Can dostlarımızın tüm il ve ilçe belediyelerince büyük bir yoğunlukla yapılan tedavi  ve kısırlaştırma işlemi devam ederken, Osmangazi Belediyesi hayvan merkezlerinde, kısırlaştırma faaliyetleri pandemi gerekçesiyle askıya alınmış durumda. Diğer belediyeler bu konuda faaliyetteyken Osmangazi Belediyesi neden böyle bir uygulamaya gitti?

Osmangazi Belediyesi’nin emsal tüm belediyeleri örnek alarak hayvan kısırlaştırma operasyonlarını başlatmasını istiyoruz.

Sevim Akyüz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X