Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Semtimizde spor yapacak alan kalmadı

Günay Bey merhaba.

50’li yaşlarda olan Bursalılar bilirler, eskiden şu anda yıkılan Atatürk Stadı’nın Altıparmak girişinde va alt tarafta Kültürpark kapısının yan tarafında basketbol sahaları vardı.

Bu sahalarda genci, yaşlısı basketbol seven insanlar spor yaparlardı.

Daha sonra bu sahalar yıkıldı. Son olarak şimdiki Hâkimevi’nin altındaki saha yıkılarak otopark yapıldı.

Öte yandan Muradiye parkındaki spor sahaları da yıkılarak çoğunluğu taş haline getirildi. Parkın ortasına da koca bir beton yapıyı kafe olarak koydular.

Şu anda basketbol sahalarına sahip tek yer civardaki okul bahçeleri maalesef.

Onların da kapıları hafta sonları kilitli. Oynamak isteyen çocuklar kapıların, demir parmaklıkların üzerinden atlayıp içeriye kaçak olarak giriyorlar.

Hafta içi izin veriliyor mu bilmiyorum.

Şimdi evde bilgisayar başındaki çocuğa, gence diyoruz ki ‘spor yap’.

Bu çocuklar nerede spor yapacaklar.

Vatandaş olarak yetkililere acizane önerim, yıkımı gerçekleştirilen Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yerine yapılacak düzenlemede açıkhava basketbol, voleybol sahaları gibi düzenlemeler yapılsa güzel olamaz mı?

Çünkü çocuklar, gençler yürüyüş pistinde yürüyerek deşarj olamazlar.

Onlara heyecan verecek mücadele sporları yapacakları yerler lazım.

Umarım bu yazım ilgiler tarafından okunup değerlendirilir.

Saygılarımla

Murat Günak

 

Dikkat! Nilüfer, Mudanya ve Karacabey’de su kesintisi

 

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı bünyesinde; Nilüfer ilçesi Uludağ Üniversitesi Kampüs alanında yapılan öğrenci yurtlarının su ihtiyacını karşılamak, Nilüfer ilçesi Ürünlü Mahallesi’nde son dönemlerde yaşanan kuraklıkla meydana gelen içme suyu sıkıntısını giderebilmek için açılmış olan derin kuyuların bağlantılarının yapılabilmesi ve Nilüfer ilçesi Kayapa – Hasanağa mahallelerinde imara açılmış bölgedeki yapılaşmanın içme suyu ihtiyacının giderilebilmesi için İzmir Yolu kıyısında mevcut olan Ø1200 çelik hatta bağlantı çalışmaları yapılacaktır.

Yapılacak çalışmalar esnasında; Nilüfer ilçesinde; 23 Nisan, Ertuğrul, Altınşehir, Alaattinbey, Ürünlü, 19 Mayıs, Yüzüncüyıl (Uğur Mumcu Bulvarı ile İzmir Yolu arası), Görükle, Dumlupınar, Kurtuluş, Balkan, Kızılcıklı, Hasanağa, Kayapa, 30 Ağustos Zafer, Akçalar, Fadıllı, Başköy, İrfaniye, Gökçe, Büyükbalıklı, Konaklı, Çaylı, Badırga, Çatalağıl, Karacaoba, Kütükevler Mevkii, Sülüklü Mevkii, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü, Kent Hali, Başköy Dökümcüler Sitesi, Kayapa OSB, HOSAB, Görükle Sanayi Bölgesi, Nilüfer Ticaret Merkezi, Altınşehir Hipodromu, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Görükle Kurtuluş Mahallesi’nde Ruh-Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde; Mudanya ilçesinde Orhaniye, Çekirce, Balabancık, Hançerli mahalleleri ve Karacabey ilçesinde İkizce, Orhaniye, Hürriyet, Taşpınar mahallelerinde 17 Eylül 2020 tarihinde, 00.30- 23.50 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.

Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X