Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Şikâyete konu olan apartman denetlendi

Olay Gazetesi 4/2/2017 tarihli, Söz Sizde köşesinde, “Havamızı Böyle Kirletiyoruz” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

13.2.2017 tarihinde yerinde yapılan denetimde, söz konusu apartmanda yasal odun, kömür kullanıldığı ve faturalarının bulunduğu yetkili kalorifer ateşçi belgesinin olduğu 13.02.2017 tarihli ve 43 Seri No’lu Çevre Denetim Tutanağı ile tespit edilmiştir. Çevre kalitesinin artırılması ve ilimizin hava kalitesinin iyileştirilmesi için Bursa Valiliği tarafından (10/12/2015 tarih ve 73 Karar Numaralı İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı) katı yakıt yakan siteler ve binalarda kalorifer kazan çıkışlarına filtre taktırılma zorunluluğu getirildiğinden, site yönetimine kazan çıkışına veya bacasına filtre taktırması, baca temizliğinin yapılarak belgelenmesi ve evrakları ibraz etmesi için 30 (otuz) gün süre verilmiştir. Süre sonunda tekrar denetim yapılacak olup, belirtilen tedbirler alınmadığı ve yakma kurallarına uyulmadığı takdirde idari yaptırım uygulanacaktır.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

Sağlık çalışanları daha hassas olmalı 

Dün bir okurum telefonla aradı ve  yakınının 24.2.2017 tarihinde Yüksek İhtisas Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde (Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi) başarılı bir göz ameliyatı geçirdiğini ancak hastasının eve kolunda damar yolu açık (kelebek) bir şekilde ve hasta tanıtım kartı olan ve çıkışta dosyasına konulması gereken bileklikle beraber eve gönderildiğini ifade ediyor ve ekliyor, “Malum, sağlık hiçbir şeye benzemez. Bir sağlık çalışanının böyle bir ciddiyetsizliği ve dikkatsizliği önemsenmeli diye düşünüyorum. Hastane yetkililerinin de sağlık çalışanlarını daha dikkatli olmaları konusunda uyarmasını rica ediyorum.”
İsmini vermek istemiyor

Kişi keyfine göre yola duba çakabilir mi?

Merhaba Günay Bey. Osmangazi ilçesi Gaziakdemir Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Mahallemizin camisi Arafat Camisi’nin altına bir dernek açıldı. Dernek önüne araç park edilmesin diye de sokak boyunca dubalar çakıldı. Mahallemiz zaten araba tamircileri ve onların tamiri bekleyen araçları ile sokaklar dolu. Gelin gezin bir sürü hurda araç bulacaksınız. Yola bu dubalar da çakılınca oto tamircileri araçlarını bizim evlerin önüne park etmeye başladı. Kendi sokağımızda kendi arabamızı park edecek yer bulamıyoruz. Herkes kafasına göre duba çakabiliyormu sokağa? Aynı şekilde Demiryolu Caddesi’nde de insanlar kahvesinin önüne, dükkânının önüne dubalar çakıyor ve bu hızla yayılıyor. Belediye olarak lütfen bu duruma bir dur deyin artık ya da Gaziakdemir Mahallesi’nden oto tamircilerini ve hurdacıları kaldırın.

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Aziz Turgut

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X