Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Site girişine ‘görülmedik’ engel

​Nilüfer Konak Mahallesi Kır Sokak’ta ‘Burası dağbaşı mı?’ dedirtecek türde bir sorun yaşanıyor. Yapılan eylemin yasal bir dayanağı yok. Buna rağmen yetkileri olmadığı gerekçesiyle polis de zabıta da müdahale edemiyor. Site sakinlerini mağdur eden duruma gelince:

İdealler Sitesi 1036 ada, A blokta oturan kat malikleriyiz. Aynı blokta kat maliklerinden olan Güner Bacak, hiç bir vasfı olmamasına ve site yönetiminin hiçbir kararının bulunmamasına rağmen, haksız ve hukuksuz olarak sadece kendi kararı doğrultusunda site girişini ahşap bariyer ile kapatmıştır. Sitenin görüntüsünü olumsuz etkileyen bu eylem, sakinlerin ve araçların giriş çıkışını engellemiştir. Aynı sitede olan ve karşı parselde yer alan 3 bloktaki 15 daire de bundan etkilenmiştir.

Cebri olarak haklarımızı ihlal eden bu kişi hakkında şikayetçiyiz. Tahta bariyerlerin kaldırılmasını istiyoruz. Soruna Cumhuriyet Savcılığı’nın el koymasını ümit ediyoruz.

1036 A Blok sakinleri

 

Trafik ışığı ve kazalar
 

Merkezden Hamitler’e doğru dönünce ilk kavşakta lamba konum hatası var. Işık yanlış konumlandırıldığı için araçlar doğrudan sola dönmekte ve bu durum kazaları da beraberinde getirmektedir.

Büyükşehir Belediyesine konuyu yazdım ancak sürücülere kolaylık olsun diye kaydırma yaptıklarını söylediler ve bir müdahale olmadı.

Gel gör ki gerçekler, yaşananlar gizlenemiyor, ayan beyan ortada. Bu kavşakta sürekli kaza yaşanmaktadır. Oysa çözüm belli: Işığın Hancı Caddesi’ne bakması gerekli. Uygulamada ise 1. Kavaklı Caddesi’ne bakmaktadır. Bu yüzden de Hancı Caddesi’nden gelen araçlarla kaza yaşanmaktadır.

Erdem Tekşen

 

Yolcu bekliyormuş ne gam
 

​Güneştepe Mahallesi’nde çalışan özel halk otobüslerinin sefer saatlerine uymaması duraklarda yolcu izdihamına neden olmakta. Otobüslerin geç gelmesi yolcuları gidecekleri yere ulaşmada geciktiriyor. B-17A hat nolu özel halk otobüslerinin sayı olarak yetersizliği de ayrı bir sıkıntı konusu. Sabah ve akşam saatlerinde mağdur olan yolcu sayısı hayli fazla. İki otobüs şoförünün konuşmasına tanık oldum. Bekleme yerinde bir sürücü diğer şoföre ‘vaktin geldi kalkman gerekiyor’ uyarısına ‘beklesinler yahu’ cevabını veriyor. Durumu Özel Halk Otobüsleri Odası’nın dikkatine sunuyorum.

Ayşe Yörük

 

Bu anneye el uzatılsın
 

Mahallemize yeni taşınan ve iki çocuğunu okutmaya çalışan bir annenin işsiz kaldıktan sonra yaşadığı çileyi köşenizde duyurmuştunuz. Pek çok kişi aradı sordu. Gelen yardımlar daha çok gıda ve elbise oldu. Ancak bu anne evin kirasını dahi ödemekte zorlanıyor. Bu bakımdan çalışmak istiyor. Daha önce tekstilde aktarma ve bükümcü olarak, otomotivde ise kalite kontrol elemanı olarak çalışma deneyimi var. Hayırsever işyeri sahiplerinin bu anneye el uzatmalarını istiyoruz. Adresi: Kemerçeşme Mah. Barbaros Sk. No.l. D.1 İlknur Yılmaz (0534 5581759)

Barbaros Sokak sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X