Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sitemizin etrafında görülen sarı toz maddeden tedirginiz

Osmangazi ilçesi, Çeçit Mahallesi, Sedirpark 3 sitesinde oturmaktayım. Site etrafında fotoğraflarda da görüldüğü gibi kükürt rengi sarı toz tabakası oluşmaktadır. Evlerin balkonlarında dahi bu sarı toz tabakaları oluşmaktadır. Bu tabakanın sağlık açısından bir sakıncası var mıdır, kimyasal bir madde midir? Sebebi nedir? Bu konuda yetkililerin gerekli çalışmaları yapıp bölge halkını bilgilendirmesini istiyoruz. Sağlığa zararlı bir madde ise gerekli önlemlerin acil olarak alınmasını istiyoruz.

Teşekkürler

Akın KABASAKAL

 

Trafik için düzenleme yapıldı, mağdur olan biz olduk’
 

​Osmangazi ilçesi Osmangazi Mahallesi Ortapazar Caddesi’nde ikamet eden bir mahalle sakini olarak, işimden çıkıp mahalleye geldiğimde (Onkoloji ve devlet hastanelerinin üst caddesi) yol kenarlarına dikilen delinatörleri görünce adeta şok yaşadım. Eminim ki, özellikle aracı olanlar bunu fazlasıyla yaşadı. Aracımdan inip esnaf arkadaşlara sorduğumda verdikleri cevap: “Gündüzleri trafik çok yoğunmuş. Ondan konulmuş bariyerler” Caddeyi incelemediğimde, sadece en az 12 araçlık bir yere konulmuş bu bariyerler. Esnaf orada 8 saatini geçiriyor ben orada ikamet eden bir birey olarak 16 saat evimdeyim. Akşam evine gelip sabah işine aracıyla gelip giden insanların bu haklarını elinden almak bize haksızlık değil mi? Zira o bölgede otopark olmadığından insanların başka bir yere araçlarını bırakma şansları da yok. Sizin aracılığınızla yetkililere seslenmek istiyorum. Bizim durumumuzu da dikkate alarak bir çözüm bulmalarını rica ediyorum. Bu durumdan mağdur olan, burada ikamet eden vatandaşlar.

Mahalle sakini

 

Ambulansa yol vermek
 

Önceki gün şahit olduğum olayı paylaşmak istiyorum. Yıldırım’da bulunan Prof. Tezok Caddesi’nde bazen trafik sıkışıklığından ambulansa yol vermek imkânsız hale geliyor. Yol kenarları zaten otopark gibi… Hiçbir denetim yok. Otobüs duraklarını zaten otobüsler kullanamaz durumda. Yolun ortasında durmak zorunda kalıyor. Üstüne üstlük hasta almaya giden veya acil bir hastayı hastaneye götürmeye çalışan ambulans dakikalarca bu trafikte sıkışıp kalıyor. Araçların yol vermek için kaçacak yeri kalmıyor. Yetkililerin bu konuya bir çözüm bulacaklarını umuyorum.

İsmini vermek istemeyen bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X