Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Şoför kardeşim, yaşlılara biraz saygı lütfen

Günay Bey iyi günler. Dün (17.1.2017) oldukça üzüldüğüm bir olay yaşadım otobüs durağında. Yüksek İhtisas Hastanesi karşısındaki otobüs durağında saat 15.00’te, 4-5 yaşlı yolcu 2-G’yi bekliyorduk. Otobüs geldi durağın yukarısında durdu (kavşaktaki kırmızı ışıktan dolayı), sonra durağa yanaşmadan önümüzden geçip giderken, biz el kaldırmak, seslenmek suretiyle durdurduk ve durağın daha aşağısında durdu, öylece binebildik otobüse. Şoföre niye durağa yanaşmadığını sorduğumda “Ben sizi yukarıda bekledim gelmediniz, sizin el kaldırmanız gerekirdi” dedi. Ben de, “Size niye el kaldıracakmışız ki, senin yolcu olan durağa yanaşman gerekmiyor mu” dedim. Neyse, hiç münakaşaya girmeden konuyu kapattım. Merak ediyorum, otobüsün yolcu olan durağa yanaşmama gibi bir keyfiyeti mi var? Yoksa, bizler 65 yaş üstü olduğumuz için mi farklı bir ayrıcalığa tabi tutuluyoruz. Bizler 65 yaş üstü ayrıcalıktan faydalanıyorsak, devletimizin bize verdiği bir değerden ve haktan dolayı faydalanıyoruz. Yetkililerden rica ediyorum, lütfen şoförlerinizi uyarın, yaşlı insanlara karşı daha saygılı olmalarını bekliyoruz. Bu arada belirtmem gerekir ki, tüm şoförleri asla kast etmiyorum. Çünkü çoğunlukla şoförler, gerçekten çok saygılı ve nazikler. Ama bazen böyle durumlarla da karşılaşıyoruz. Unutmayın ki, sizler şimdi hizmet ediyorsunuz ve yarın sizler de yaşlanacaksınız. Saygınlık görmek istiyorsanız, önce kendiniz saygılı olacaksınız.

65 yaş üstü bir okurunuz

 

​Yıldırım Tıp Merkezi’ne teşekkür
 

5.1.2017 tarihinde Yıldırım Tıp Merkezi ile ilgili şikâyet yazımın yayımlandığı günün akşamı, tekrar acile gitmek durumunda kaldım. Yemek saati olmasına rağmen, bir görevli personel ve acilde görevli doktor hastaları hiç bekletmeden muayene etti ve gerekli işlemleri yaptı. Her zamanki gibi duyarlılığından dolayı Yıldırım Belediyesi’ne, Yıldırım Tıp Merkezi’ne ve sesimizi duyurduğunuz için size teşekkür ederim.

Yıldırımlı bir okurunuz

 

Caddelerde yağmur suyu gideri yok
 

Özlüce’de oturuyorum. Her gün 29 Ekim Mahallesi Turan Dursun Caddesi’ni yürüyürek gidip geliyorum.

Yağmur yağdığında cadde üzerinde uygun yerlerde yağmur suyu gideri olmadığı için Simit Sarayı tarafı caddenin ortasına kadar göl gibi oluyor. Aynı sıkıntı Muammer Aksoy Caddesi’nde de var.

Belki de Özlüce’nin tüm caddelerinde. Şu son kar yağışından ve karların erimesinden sonra cadde günlerce göl gibiydi. Bizde bol miktarda olan saygısız ve dikkatsiz sürücüler de pek yayalara aldırmadığından bu caddeyi geçerek Özlüce istasyonuna arabaların sıçrattığı sulardan etkilenmeden yürümek ve ulaşmak bayağı bir marifet. Yetkililerden yağmurdan sonra gerekli keşif ve çalışmayı yaparak caddelere yağmur suyu gideri yapmasını istirham ediyorum.

Mustafa Noyan

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X