Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Şoförler de insandır

Merhaba Günay Bey; Öncelikle halkın sesi olduğunuz için teşekkür ederim. Geçen gün köşenizde yayımlanan “Otobüs Şoförleri Eğitilsin” başlıklı yazınızı okudum. Vatandaşın talebi çok güzel. Sürekli otobüs şoförlerinden bir şeyler beklenmekte.

Peki vatandaş olarak şoförler yönünden hiç düşünüldü mü acaba? Bu adamlar sabah 3.30-4.00 gibi kalktıklarını % 80 hatlarda sabah 06.00’dan öğlen 14.00’e kadar araçlarından inmeden sürekli direksiyon salladıklarını, çoğu zaman ihtiyaçlarını görmeden (yemek, lavabo) çalıştıklarını, trafikte birçok dengesiz ve tehlikeli araç kullananlarla uğraştıklarını, bir araç günde ortalama 600-700 kişi taşıdığını ve bunların en az 250-300 kişisi ile muhattap olduklarını, yaşanan herhangi bir olumsuz durumda haklı da olsalar haksız olduklarını, hiçbir can güvenliklerinin olmadığını, hatlarla ilgili, saatlerle ilgili yapılan olumsuz değişikliklerde şoförün hiçbir etkisi olmadığı halde vatandaşın sanki şoför yapmış gibi hemen şoföre yüklenmeleri ve daha birçok örnekler var.

Ayrıca, yolcu olarak otobüslere binildiğinde yolculuk kurallarına hangi vatandaş uymaktadır. Bizleri bazen acımasızca eleştirenler acaba kendileri bu kurallara ne derece uyuyor. Deniliyor ki şoförler en az lise mezunu olsun. O zaman otobüslere de en az lise mezunu vatandaşlar binmeli. Yaşlı, genç, erkek, bayan, öğrenci, çalışan kısaca toplumun her kesiminden insanlarla muhatap olmak durumundayız. Bizler işimizi severek yapıyoruz. Ama biraz aklıselim düşününce bizlere de hak verileceğini düşünüyorum. Uzun lafın kısası mevcut şartlarda çalışan şoförlerin sıkıntılarının giderilmesi ve yolcunun ise seyahat ettikleri aracın ve şoförün kendisine hususi tahsis edilmediği bilincine varılması gerekir. Bizler kamuya hizmet veriyoruz.

Bir de durumun şoförler açısından değerlendirmesi, düşünülmesi gerektiği inancındayım.

Saygılarımla.

Bir şoför okurunuz

 

UEDAŞ bakım ekiplerinin dikkatine!

 

​Fotoğrafta görülen yer Prof. Tezok Caddesi 1. Hastane Sokak Yüksek İhtisas Hastanesi’nin arka tarafı. Çam ağaçlarının arasına sıkışmış halde kalan sokak aydınlatma direğinin çakılı olduğu beton yerinden kopmuş durumda. Dünkü lodosta yaprak gibi sallanıyordu.

Büyük tehlike arz ediyor. Gerçi o çam ağaçlarının arasında nereyi aydınlatıyor bu direk doğrusu merak ettim. Güvenlik için oldukça önemli bir yer ama çam ağaçları ışığı kesiyordur. UEDAŞ yetkililerinin bir an önce çözüm bulması gerektiğini düşünüyorum.

Burak Y.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X