Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sokağımıza doğalgaz alamadık

Maksem Mahallesi Mumcubali Sokak 25 nolu adreste ikamet etmekteyim. Sokağımızın en alt ve en üst tarafında doğalgaz hattı ve kullanıcıları bulunmaktadır. Biz 4-5 hane ortada kalmış yaklaşık 3 senedir doğalgaz hattı kazdırıp döşettirmek için uğraş vermekteyiz
Bu sene mayıs ayından bu yana Bursagaz ile  telefon, mail, çözüm merkezi ve şikayetvar sitesi aracılığı ile  doğalgaz hattı konusunda defalarca görüştüm. Ancak 25-30 metre iki hane alt tarafa kadar kazı yaptırıp hat döşemesini sağladım. Ama gelin görün ki kendime ve üst komşularıma yarar sağlayamadım.
Başvuru yapan, gece gündüz bu işi koşturan birisi olarak “Bursagaz şirketinden kapınızın önüne kadar hat gelecek kutu konulacak” diyen insanlar yüzünden kış gelmek üzere iken açıkta kaldım. Buraya  incelemeye gelen Bursagaz yapı birim idari işlerini yürüten görevli kişi heyelan olduğunu, kazı yapılamayacağını söyledi. Güldüm geçtim. Şimdi soruyorum:  Heyelan riski olan yerin alt tarafı neden kazıldı, hat döşendi orada heyelan yok mu? Neden biz 27 senedir aynı yerde heyelan var diye ikamet ettirilmekteyiz önlem alınsın o zaman. 25-30 metre karşımdaki düz yolda alt tarafımda ve üstümde doğalgaz var ama bize verilmemektedir .Büyükşehir Belediyesi`ne   imza topladım, dilekçe verdim ama geri dönüş yapılmadı. Konuyu sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile ulaştırmak istedim cevap veren olmadı. Tek isteğimiz sokağımıza doğalgaz hattı verilmesi. Çok mu şey istiyoruz yoksa?
A. Hülya ONUR
 
 
Yaya geçitleri yol oldu
 
Siteler Mahallesi Selçukbey Caddesi`nde bulunan yaya geçitleri (resimde gördüğünüz gibi) asfalt atıldıktan sonra yol seviyesi ile eşit hala geldi. Bu yüzden bazı sürücüler bunu suistimal ederek, yaya geçidini kullanarak araçlarıyla yaya geçidinden geçmektedirler. Sizin köşenizden Bursa Büyükşehir Belediyesi`ne ve Yıldırım Belediyesi`ne sesleniyoruz; lütfen bir kaza yaşanmadan bu yaya geçitlerini sadece yayaların geçeceği şekilde düzenlemelerini istiyoruz.
Siteler Mahallesi Sakinleri
 
ŞİKAYET KUTUSU…
 
Kimi sokak lambaları İpekböceği ray inşaatından beri akşamları yanmamaktadır. Çarşı Polis Karakolundan Çakırhamam`daki duraklara kadar olan bölge geceleri karanlıktan ötürü gecekondu gibi durmaktadır. Bu durum Avrupa kenti Bursa`ya hiç yakışmamaktadır.
Bir vatandaş
 
Mustafakemalpaşa Tatkavaklı TOKİ konutlarında oturmaktayım. 5 yılda 3 defa asfalt atıldı. Üçü de soğuk asfalt. Havalar soğuyunca bu işlem yapıldı. Yolun halini bir görmelisiniz. İçler acısı durumda. Araçlarımız dağıldı. 3 kilometrelik yol eziyete dönüştü.
Levent YILMAZ
 
Toplumsal bir sıkıntı
 
Şehiriçi ve şehirdışı ulaşımda yolcuların can ve mal güvenliği sürücülere emanet. Peki sürücüler bu emanete ne ölçüde sahip çıkıyor, sorumlu davranıyor. İşte somut bir durum. Bu görüntü 16.09.2014 tarihi 16 : 00 – 18:00 arası Kent Meydanı`ndan Termınale gıden  minibüs guzergahında yaşanmıştır. Hız göstergesi sonda, ibre tavan yapmış, elde sigara. 14 yolcu var minibüste. Bunları artık çözmek gerektığine ınanıyorum
Bir eğitimci

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X