Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sokağımızda kazı yapıldı 8 aydır bu halde bekliyor

Sayın Günay Bey. Bizler Mudanya Mürsel Mahallesi Rota Caddesi Fasıl Sokak sakinleriyiz. Burada yaklaşık 8-10 ay önce sokaktaki sitelerden birine UEDAŞ tarafından elektrik bağlandı. Ekteki fotograflarda gördüğünüz şekilde bırakıldı. Sokağımızın yokuş olması nedeniyle dökülen mıcırlar yağmur suları ile akıp gitti. Kazı  yerinde derin çukurlar oluştu. Sokaktan geçen arabaların lastiklerinin bu çukura düşmesi üzücü sonuçlar yaratabilir. Mudanya Belediyesi’ne başvurumuzda kazının UEDAŞ tarafından yapıldığı ve onlar tarafından kapatılması gerektiği bildirildi. UEDAŞ ‘a defalarca telefonla bildirmemize rağmen bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. En son UEDAŞ’ın internet sayfasından ulaşmak istedim. Geri dönüş bile yapmadılar. Sokağımızda kazılan bu yerin üzücü olaylar olmaması adına asfaltlanmasını istiyoruz.

Ömer Faruk İLHAN

Fasıl Sokak sakinleri adına

 

İstanbul yolu çile yolu oldu

 

Sayın ilgililer; Yeni Yalova Yolu Caddesi, yeni adıyla İstanbul Caddesi üzerinde bulunan firmalarda çalışıyoruz.

İpekböceği inşaatı dolayısıyla ciddi mağduriyet yaşıyoruz.

Orman Bölge Müdürlüğü’nün karşısındaki yaya geçidimiz iptal edilmiştir.

Kentin batı ve doğu yönünden gelen çalışanlar, Özdilek önündeki lambalarda inip, Kent Meydanı istikametine doğru,  karşıya geçip Yalova istikametine doğru yürüyor.

Bu yürüyüş sırasında yaya yolu olmadığı için anayol üzerinden yürümek zorunda kalıyoruz. Araçlar korna çalıyor ve üzerimize araçlarını sürüyorlar.

Ya da BUTTİM önündeki lambalarda inip, işyerimize yine anayoldan sürekli bariyerlerin üzerinden atlayarak yürümek zorunda kalıyoruz.

Bayanlar olarak bariyerlerin üzerinden atlamak gerçekten hiç kolay değil. İsterseniz bir gün beraber bu deneyimi yaşayabiliriz.

Sabah zorlu bir şekilde iş yerimize ulaşıyoruz lakin akşam saat 19.00’da işten çıkıyoruz. Dönüş yolu bizler için tehlike arz etmektedir.

Yol üzerinde tek bir ışıklandırma yok. Madde kullanan çok kişi yolumuzu kesiyor.

Bayan arkadaşlar yanlarında biri olmadan Özdilek lambalarına kadar yürüyemiyorlar.

Belediye olarak güzel bir çalışma, yatırım yaparken bu belediyeyi seçmiş insanlara büyük sıkıntılar yaşatıyorsunuz.

Biz her gün işe gelmek zorundayız ama bu sıkıntıyı çekmek zorunda değiliz.

Ve 2016 yılında böyle bir mail’i atmaktan utanıyorum.

İpekböceğinin bitim süresini gözönüne alırsak ve önümüzün kış olduğunu düşünürsek buna belediye olarak bir çare bulmanız gerektiğini düşünüyoruz.

Yetkililerden lütfen rica ediyoruz, bu sorunumuza bir an önce çözüm üretsinler. Sabah akşam işe gidip gelirken can güvenliğimizi sağlasınlar. Saygılarımla.

Sezen YİĞİT

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X