Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Sokak hayvanlarının insanlardan uzak yerlere bırakılması yasaktır

30/4/2016 tarihli köşenizde yayımlanan “Sokak Köpekleri Rahatsız Ediyor” başlıklı, Millet Mahallesi 7205.Sokak ve çevresindeki başıboş köpeklerden rahatsızlığı ve bu konuyla alakalı belediyemizce alınan önlemlerin sorulduğu okur şikâyeti Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce incelenmiştir.

Sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarımız 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelik doğrultusunda yürütülmektedir. Bu mevzuata göre; sokak hayvanları toplanır, kısırlaştırılır, aşı, bakım ve gerekirse tedavileri yapılıp alındığı ortama bırakılır. Sokak hayvanlarının dağlara, ormanlara ya da insanlardan uzak yerlere bırakılması yasaktır. Bu nedenle küpeli köpeklerin şehirlerde görülmesi mümkündür. Ayrıca sokak hayvanlarına besleme noktaları oluşturulması belediyelerin görevidir. İlçe halkının sokak hayvanlarına yemek ve su verilmesi noktasında destekleri beklenmektedir. Öte yandan sokak hayvanlarının kontrolsüz çoğalmalarını önlemek için küpesiz hayvanların toplanması çalışmaları devam etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Özyurt Sokak’a BUSKİ çalışması bittikten sonra asfalt yapılacak

 

26/04/2016 tarihli köşenizde yayımlanan “Sokağımıza Asfalt İstiyoruz” başlıklı, Millet Mahallesi Özyurt Sokak’ın asfaltlanmasını isteyen okurun talebi Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’nce incelenmiştir.

Bahsedilen yerde BUSKİ tarafından yağmur suyu hattı çalışması yapıldıktan sonra gerekli asfalt çalışması yapılacaktır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 

Yemek imalathanesinin gürültüsünden uyuyamaz olduk

 

Gemlik Dr. Ziya Kaya Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Mahallemizdeki Umut Sokak’ta yemek imalathanesi var. Bu işyeri havaların da ısınmasıyla birlikte kapısı açık olup, aşırı derecede gürültü yapmakta ve yemek kokusu rahatsız etmektedir. Bulaşık tabak gürültüsünden evde uyuyamaz olduk.

Bu tür yemek imalatı yapan yerlerin sanayi merkezlerine taşınması mümkün değil midir? Ya da bu gürültüyü ve kokuyu önleyecek bir tedbir alınamaz mı?

Yetkililerden konuya ilişkin çözüm üretmesini bekliyorum.

Adını vermek istemeyen bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X