Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Spor tesisi olma vasfını kaybeden yere bir çözüm bekliyoruz

Hamitler Mah. Firuze Sokak’ta bulunan Osmangazi Belediyesi Hamitler Spor Tesisi, spor tesisinden başka bir şeye dönüştü. Çevrede yaşayanlar olarak halı sahada gecenin geç saatlerine kadar gürültü yapılmasından, küfür edilmesinden ve tesis çevresinde içki içilmesinden çok rahatsızız.

Balkonlarımızı kullanamıyor, pencerelerimizi açamıyoruz. Gürültü ve küfür duymak istemiyoruz artık.

Misafirlerimize de rezil oluyoruz.

Bunları çocuklar da duyuyorlar.

Ayrıca neredeyse her gece kavga çıkıyor.

Tesisin yanındaki parka spor yapmaya ya da parkta vakit geçirmeye gelenler de buraya gelen kişilerden rahatsız oluyorlar.

Tesise bir iki defa kapatma cezası verildi. Kapandığı geceler etrafı kapkaranlık olduğu için araçlarla gelenler burayı bambaşka bir ortama sokuyorlar.

Maalesef bu bölgede sokak aydınlatması da yetersiz.

Polise şikayet ediyoruz fakat bu da çözüm değil, bir türlü önü alınamıyor. Polis de 24 saat burada bekleyemez ki.

Belki bu tesisin evlerden uzak bir yere taşınması, bölgenin ağaçlandırılması, aydınlatmasının sağlanması veya taşınamayacaksa, aydınlatma sorununun giderilerek buraya gelenlerin karanlıktan faydalanması önlenebilir.

Çünkü uzun süredir burası spor tesisi vasfını çoktan yitirmiş durumda.

Osmangazi Belediyesi’nin, yetkililerin, Emniyet’in bu duruma bir çözüm üretmesini rica ediyoruz.

Saygılarımla.

Adının açıklanmasını istemeyen okur

 

Asırlık anıt meşe ağacı kurumasın lütfen!

Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Büyükşehir Belediyesi burada Hürriyet Caddesi’nde bir parke taş döşeme  çalışması yaptı. Ancak kaldırımdaki asırlık meşe ağaçlarımız ne yazık ki şu an bu çalışma yüzünden kurumak üzere.

Aslında hiç gereği yokken parke taş döşenmeden bu alan yeşil alan olarak düzenlenseydi çok daha faydalı olurdu semt ve ağaçlar için.

Çünkü anıt olarak tescillenen asırlık ağacın dibine kadar beton döküldü. Ardından kum döküldü ve parke taş döşendi. Ve ben bu durumu 19 Mayıs 2020’de Büyükşehir’e ilettim. Meşe ağaçları kuruyacak, her yer beton kaplandı. Bu ağacın kökleri nasıl suyu çekecek.

Bana verilen yanıtta en kısa zamanda eski haline getirilecek bir mesajı gönderildi.

Daha sonra geldiler ağacın dibinde 20 cm kadar bir alan açıldı. Altı zaten beton, isterseniz 50 cm açın. Ağaca ihtiyacı olan su ulaşmayacak sonuçta ve kurumaya başladı.

Her defasında verilen yanıtta düzeltilecek denildi ve hiçbir şey değişmedi. Caddenin karşısında da aynı anıt ağaçlardan var ama orada öyle bir çalışmaya gerek duyulmadı. Nedense bula bula burayı buldular.

Dediğim gibi, Büyükşehir Belediyesi’nden ricam ve talebim, bu ağaç kurumadan alanın eski haline getirilmesi, bir düzenleme yapılacaksa yeşil alan olarak düzenlenmesi ve belki altına da banklar konularak semt sakinlerinin asırlık meşe ağaçlarının altında huzurla oturabilmeleri sağlanmalı.

19 Mayıs’tan beri bu ağacı yaşatmak için uğraşıyorum. Vatandaşın sesi olan Söz Sizde köşesi aracılığıyla yetkililere sesleniyorum, lütfen bu asırlık meşe ağacımızı kurtarın. Kaldırın betonu, yeşil alan yapın.

Saygılarımla.

Duygu Şencan

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X