Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Staj sigortası mağdurları Demokrasi Meydanı’nda seslerini duyurmaya çalıştı

Köşe Yazısını Dinle

Staj Sigortası Mağdurları Derneği, staj ve çıraklıkta geçen sürelerin borçlanılması ve bu dönemdeki sigorta girişlerinin başlangıç sayılması talebiyle geçtiğimiz pazar günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda seslerini duyurmaya çalıştı.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

“Türkiye’de 1,5 milyon kişi, bu haksız ve vicdanları yaralayan uygulamanın son bulması için mücadele ediyoruz. Biz, staj ve çıraklık mağdurları, iş yerlerinde ve sanayi kuruluşlarında, hatta devlet kurumlarında bir işçi gibi, emekçi gibi çalıştık ve alın terimizin son damlasına kadar emek verdik. Geldiğimiz noktada vicdanları sızlatan bir haksızlık vardır. Biz, bu haksızlığın son bulmasını istiyor ve çözüme kavuşmasını talep ediyoruz.

Doktor ve avukatlara hak verilen, stajda geçen sürelerinin borçlanılmasını, staj ve çıraklık tarihlerinin başlangıç kabul edilmesini istiyoruz. Anayasa’nın eşitlik maddesine dayanarak bu hakkımızın bizlere verilmesini talep ediyoruz.

Bursa’da, 100 binleri bulan kocaman bir aileyiz. Haksızlığa kayıtsız ve tepkisiz kalmamız beklenemez. Biz, her türlü demokratik yollar ile hakkımızı alana kadar ve staj süresi başlangıç sayılana kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

YILDIRIM’DAN YANIT VAR: Ladin Parkı’nın aydınlatma sorunu çözüldü

4 Aralık 2022 tarihli Olay gazetesi Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Ladin Park Karanlıkta Kaldı” başlıklı okur şikâyetine istinaden, Akçağlayan Mahallesi Ladin Parkı’nda bulunan aydınlatmalardaki arızalar giderilmiştir.

Ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince, park ve çevresinde başıboş sokak hayvanları ile ilgili takip çalışması yapılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

DİKKAT! İNEGÖL VE OSMANGAZİ’DE SU KESİNTİSİ

  • BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında İnegöl ilçesi, Mesudiye, Yeni, Yunusemre, Cumhuriyet, Fatih, Ertuğrulgazi ve Esentepe Mahalleleri ile civarında 28.12.2022 tarihinde 10.00 – 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır.
  •  BUSKİ tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesi 1. Akpınar Sokak, 1. Acar sokağın batısı , Hakimiyet Caddesi ile Mudanya Caddesi arasında kalan bölge ve civarında 28.12.2022 tarihinde 10.00 – 18.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacaktır. 

Tedbirli olunması rica olunur.

Büyükşehir Belediyesi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X