Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Tabela ve kart uyuşmazlığı

Toplu taşımada yolcular, otobüse binerken kart okuyucudan geçirilen karttan ne kadar ücret kesildiğine çoğu zaman dikkat etmiyor. Kartı okutup geçiyor. Acaba hat doğru mu? Ücret doğru mu? Dikkat eden yok.

Dikkaldırım’ da B/39 tabelalı özel halk otobüsüne bindim. Bu hattın ücret tarifesi 1.75 TL iken kartımdan 2.20 TL çekmesi beni şaşırttı. Otobüsün içindeki kart okuma cihazına dikkatli bakınca 48/A hattını ve tam ücret 2.20 TL ibaresini görünce bir daha şaşırdım. Heykel’de otobüsden indim. İçime bir şüphe düştü. Şu otobüsün tabelasına bakayım dedim. Camın önündeki Tabelada B/39 gördüm. Ön kapıdan Otobüse bindim. Kart okuma cihazına baktım. Otobüse ilk binerken gördüğüm 48/A hattına ait bilgiler yerine B/39 hattının bilgileri görünüyordu. Şoföre sordum. Bu cihaz neden değişti diye. Değişiklik yok dedi. Otobüsten indim. Plakayı aldım. Demirtaşpaşa metro istasyonu durağında ücret iade cihazlarında kart bilgilerime baktım. Son binilen Hat 48/A olarak gözüküyordu. Telefonumla ekran görüntüsünü aldım. Ben binene kadar 25-30 kişi vardı. Kimse farketmemiş. Bu iş sürekli mi oluyor, yoksa şoförün unutkanlığına mı denk geliyor? O zaman biz de öğrenci kartı, emekli kartı bulup kullanalım. Eğer unutmak bahane olarak kabul ediliyorsa. Olay 4 Kasım 2014 ‘de oldu. Burulaş’a telefon, web sitesi, mail aracılığıyla şikayetimi ayrıntılarıyla ilettim. Ancak henüz cevap alamadım.

Daha önce de benzer bir olay 3/İ hattında başıma geldi. Otobüsün dışındaki tabela 3/İ, içerdeki cihaz 18/İ gösteriyordu. Otobüse dıştaki tabelaya bakıp bindim. Cihazda 18/İ görünce yanlış bindim deyip orta kapıdan indim. İnince tabelaya bir daha baktım 3/İ. Şaşırdım. Şoföre sordum. ‘Değiştirmek zor geldi’ dedi. Var mı böyle bir zihniyet. Tamam ücret tarifeleri aynı ama. Yanlış mı bindim acaba düşüncesiyle insanları meşgul etmenin bir anlamı var mı?

Ben işin ciddi boyutta olabileceğini düşünerek konuyu köşenizde yayınlamanızı ve toplumun bu konudaki bilinçlendirilmesine yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Adının yazılmasını istemiyor

 

El işi pazarı ve teşekkür

 

Nilüfer’ de kadınların el işleri ürünlerinin pazar imkanı bulmasından dolayı bir sıkıntıdan kurtulduk. Belediyemizin bu konuda kadınlara Konak Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerini açması övgüye değer. Haftanın pazartesi ve salı günleri kurulan el işi pazarında belediye bizlerden hiçbir ücret almamakta. El sanatları kurslarını bitiren kadınların evlerinde boş zamanda meydana getirdikleri ürünler şimdi düşük bir fiyatla alıcısına sunulmakta. Bu hem bize gelir kaynağı hem de vatandaşa bol çeşit ve ucuz ürün imkanı sağlamakta. Bizlere bu imkanı sunan Sayın Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyoruz. Bu uygulamanın diğer ilçelere de örnek olmasını diliyoruz.

Emine KOÇ

 

Yol bozuk, çöpler yığınla

 

Millet Mahallesi’nde temizlik ve yol yapımının aksamasını iki ay önce köşenizde duyurmuştuk. Fakat üzülerek belirtmek isterim ki bu süre içinde önceki şikayetimde de belirtmiş olduğum bozuk yol ve çöp yığını sorunumuz halen devam etmektedir. Bu kez sorunlarımızın boyutunu daha iyi anlatabilmek için bir de resim gönderiyorum. Resimde gördüğünüz manzara sadece çekilen yerle sınırlı değil, neredeyse tüm Millet Mahallesi’nin durumu bu şekildedir. Şahsen ben, bundan sonra bu sorunun çözüleceği konusunda ümitli değilim. Yine de Yıldırım Belediyesi”nin dikkatini buradan esirgememesini bekliyoruz.

Serkan DURMAZ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X