Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Talep noktasındaki kavşak için üstyapı projelendirme çalışmaları sürüyor

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, 15 Eylül 2021 tarihli Olay gazetesi Söz Sizde köşesinde yayımlanan “Hipodrum Kavşağı Trafiği Arapsaçı” başlıklı haber, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Bahse konu alana daha önceden sinyalizasyon sistemi kurulmuş ve yapılan incelemelerde kavşak bölgesinde aşırı kuyruklanma ve kilitlenme olduğu görülmüş, bu nedenle kavşağın standart yapıda çalışmadığı tespit edilmiştir.

Kavşağın standart yapıda çalıştırılamamasının temel sebebi mevcut geometrik yapının sinyalizasyon sistemi çalıştırılmasına uygun olmamasıdır.

Bu nedenle sinyalize kavşak iptal edilerek sadece yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde can güvenliklerinin sağlanması adına bas-geç sinyalizasyon sistemi uygulaması yapılmış ve orta alandaki bordür yapısı trafik akışındaki kesişmelerin azaltılması için uzatılmıştır.

Talep noktasındaki kavşağın standart yapıda çalıştırılması için üst yapı projelendirme çalışmaları devam etmektedir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı


Din görevlisinden örnek davranış

Çiftehavuzlar Camii Müezzini Şerif Savcı yapmış olduğu sosyal faaliyetlerle dikkat çekiyor. Yaz aylarında gerçekleştirilen mahalledeki kurslara devam eden çocuklara forma hediye etti. Geçtiğimiz günlerde de mahallede tespit edilen ihtiyaç sahipleri çocukları kış gelmeden camii cemaatinin destekleriyle bot ve montlarla sevindirdi. Amacının çocuklara yönelik sosyal destek ve etkinliklerin yıl boyunca devam etmesini sağlamak olduğunu belirten ve mahallenin sevilen yüzü olmaya devam eden müezzin Savcı, “Cami imamımız Süleyman Şeker, cemaatimiz ve yardımseverlerin bu konuda destek ve gayretlerini her zaman yanımızda hissetmek ve çocukların gözlerindeki mutluluğu görmek bizlere yetiyor. Elimizden geldiğince gençlerle sabah kahvaltıları, futbol turnuvaları gibi sosyal etkinlikler de yapıyoruz” sözleriyle mutluluğunu ifade ediyor.

Bildiğiniz gibi 1-7 Ekim tarihleri Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bizler de bu vesile din görevlilerinin bulundukları mahallenin her sorunuyla ilgilenmesinden büyük mutluluk duyuyor, Din Görevlileri Haftası’nı kutluyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X