Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘Technolang Engelsiz Buluşmalar’ Bursa’nın ev sahipliğinde yapıldı

Bu sütunlardan daha önce duyurmuştuk. ‘Technolang Projesi Engelsiz Buluşmalar’ını 4 Aralık 2020 tarihinde ilkini gerçekleştirdi.

Engellerin zihinlerde, kalplerde olduğuna dikkat çekilen etkinlik internet ortamı üzerinden ve Bursa’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

7. sınıf öğrencisi Kayra Demir’in piyano dinletisi ile başlayan programda Osmangazi Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Meral Melekoğlu, Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü’nden Tahir Mete Artar ve Uzman Psikolog Danışman Rehber Öğretmen Kıymet Aydoğdu akademik birer sunum yaptılar.

Proje ortağı Eskişehir Özkan Halaç Özel Eğitim Meslek Okulu öğretmeni Meryem İnanç, Bursa Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu Öğretmenleri Fatma Sezer ve Murat Ballıoğlu da eğitimci olarak konuşmalarıyla katkı sağladılar.

Türkiye UDS Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, eTwinning TECHNOLANG kurucusu Mehmet Değirmenci ve 17 eTwinning Projesi kurucuları/ ortakları da etkinliğe aktif katılarak desteklerini sundular.

Özel eğitim ihtiyacı duyan çocukların velileri de programda çocuklarının toplumsal yaşamda ve eğitim sürecinde yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini dillendirme imkânı buldular.

Etkinlik yaşanan sorunların çözümüne katkı sunmak, öneriler getirmek ve toplumda farkındalık yaratmak adına ‘Engelsiz Buluşmalar’ın devam etmesi temennisiyle son buldu.

Böylesine önemli bir projeye Bursa eTwinning İl Koordinatörü Feride Başak Beşar ve ekibinin ev sahipliği yapması ve öncülük etmesi ayrıca şehrimiz adına gurur verici.

Tüm katılımcıları tebrik ediyor ve devamını diliyorum.

 

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, [email protected], [email protected] mail yoluyla, Instagram ve Facebook sosyal medya hesaplarımdan da ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X