Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Terminal’deki kapalı duraklar

Şehirlerarası Otobüs Terminali girişindeki otobüs peronlarından bir fotoğraf bu. Kapalı otobüs durakları kaldırılmış. Çevredeki inşaat durumundan bunun bir metro çalışmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Bu fotoğraftaki kalabalık en sakin saatler açıkçası. İnsanlar dakikalarca o sıcakta otobüs bekliyor. Valizleri, çuvalları, çoluk çocuğuyla.

Ancak çok aceleye getirildiği belli ki, bir süredir böyle.

Yetkililer, ‘yolcuları da mağdur etmeden bir çözüm bulamazlar mıydı acaba’ demeden edemiyor insan.

Bir vatandaş

 

Karsak Deresi ne zaman temiz akacak!
 

Gemlik Körfezi’nde denizde yoğun dalgalanma olduğunda sahilden yaklaşık 1 kilometrelik bir alanda deniz suyunun rengi, yerine çamurlu su görüntüsü oluşturmakta. Nedeni de Karsak Deresi’nin sürekli denizi kirletmesidir.

Yetkililerimizden rica ediyorum, lütfen sesimizi duyun ve Karsak Deresi’nin denize kavuştuğu noktayı bir kez denetleyin ve o içler acısı görüntüyü görün.  Gemlik Körfezi’nden artık pis koku yerine deniz kokusu gelsin eskisi gibi.

Geleceğimiz için, gelecek nesiller için sizlerden rica ediyorum.

Timuçin Çalışkan

 

Terminal’deki gıda ürünleri piyasanın neredeyse 3 katı
 

Şehirlerarası Otobüs Terminali alışveriş merkezine dönmüş. Terminal’in içinde yolcuların oturup bekleyecekleri yerler dükkân olmuş, sanki insanlar oraya alışveriş yapmaya geliyorlar. Otobüs Terminali mi yoksa alışveriş merkezi mi karıştırıyor insan. 10.7.2017 Pazartesi günü bir adet yarım litrelik su aldım, kaç para tahmin edin? 1 lira 50 kuruş. Litresi 3 lira. Mazotla aynı fiyat nerdeyse, 1 litre süt 2 lira, su 3 lira.

Terminal esnafı fahiş fiyatla nasıl satabiliyor anlayamıyorum. Birçok ürünün üstünde fiyat etiketi yok zaten. Buradaki fiyatlar hiç mi denetlenmiyor? Ne fiyat tutturabilirse. Bunun da adı ‘serbest piyasa’. El insaf diyorum sadece.

Bir okurunuz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X