Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

TOKİ yolu sakınca dolu

Binbir zorlukla ev sahibi olduğumuz Gürsu TOKİ` ya taşındığımızda rahat nefes alacağımızı düşünüyor ve seviniyorduk. Meğerse hiç te öyle değilmiş. Aklımıza bile gelmeyen sıkıntılar başımıza çok geçmeden geldi. Dolayısıyla sevincimiz yarıda kaldı. Huzurumuz kaçtı, adeta birer sinir küpüne döndük.

Dertlerin, sıkıntıların hangi birini yazalım ki. En başta ulaşım sorunu geliyor…  Şu an çalışan sadece dolmuşlar var. Kullandığımız yol hem tehlikeli hem çok uzun. 17 km lik bu yolda son yağışlardan dolayı toprak kayması oldu. Bir tarafı uçurum olan bu yolda yapılan yolculukta soğuk terler dökmekteyiz. Bu güzergahta ulaşım yapılmasında ısrar etmek faciaya davetiye çıkarmaktır.

Gürsu TOKİ  için toplu taşımacılıkta halen otobüs tahsisi olmamasını da anlamak mümkün değil. Doğu Garajı` ndan kalkan minibüsler Gürsu merkeze kadar 40 kişiyle seyahat etmekte. Merkezden TOKİ` ye giden bir minibüste ise en az 30 kişi. Üst üste adeta balık istifi yolculuk. Her gün aynı rezilliği çekmekteyiz. Kalabalıktan dolayı yolcuların nefes alamaz hale geldiği bir ortamda bir de kadınların durumunu düşünün. Özellikle akşam saatlerinde iş çıkışı evlerine gitmek zorunda olan kadınların sıkışık yolculukta yaşadığı stresi anlatmak mümkün değil. Artık başka sıkıntıları anlatmaya gerek var mı?

Türkan AYDIN

 

İnşaat hafriyatı bahçeye

 

Nilüfer` deki evimin arka tarafında olan inşaat tüm hafriyatı ve molozlarını bahçeye döküyor hiç bir önlem almıyor. Yağmur yağdıkça merdivenlerden çamur pislik ana caddeye süzülüyor. Bu durumu zabıta amirliğine defalarca aktarmama rağmen kimse ilgilenmiyor. Bahçeyi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bir defa temizletmeme rağmen şu an eskisinden daha beter oldu. İnşaatlara izin veren belediye biraz da izinlerinin arkasında dursun. Bu pislik Nilüfer Belediyesinin bulunduğu cadde üzerinde. Arada 200 metre mesafe var ama dikkate alınmıyor.

Burak Gizem ALTAN

 

 

Büyükşehir sorunları giderdi

 

24/09/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Her yağmurda aynı kabus“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Gazete şikayetine konu olan bölgede yağmursuyu ızgaralarının temizliği ilgili bakım onarım ekiplerimiz tarafından yapılarak sorun giderilmiştir

***      

29/08/2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Şikayet kutusu“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Meydancık Mahallesi` nde bulunan tüm kapalı duraklara, hatların durak geçiş saat çizelgeleri asılmıştır. Tabela duraklara çizelge asılamamaktadır. Detaylı bilgi, 444 99 16 Ulaşım Hattı ve www.burulas.com.tr adresinden temin edilebilmektedir.

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

 

Yolumuz asfalt bekliyor

 

 

Mustafakemalpaşa ilçesinde Tatkavaklı Mahallesi`ndeki TOKİ konutlarında 5 yıldır oturmaktayım. TOKİ` nin ulaşımı anayola 3 kilometre. Beş yılda üç defa kış aylarında asfalt attılar. Seçim asfaltı diye tabir edilen soğuk asfalt yüzünden yolun durumu içler acısı. Arabaların sökülmedik, gevşemedik civatası kalmadı. Büyükşehir`e bağlanalı 8 ay geçti ama yine düzelme yok. Biran önce tesviye edilip asfalt atılmalı. Yetkililerin ilgisini, yardımını bekliyoruz.

Levent YILMAZ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X