Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Tophane’de parkomat yerine otobüs durağı olmalı

Bursa için Tophane semti büyük önem taşıyor. Bu semt, yerli ve yabancı turist için de son derece uğrak bir yer. Bursalı vatandaşlar kadar yerli ya da yabancı turistlerin faydalandığı belediye otobüsleri için bu bölgedeki duraklar belirginleştirilmeli. Tophane’den Timurtaş’a inen yol üzerinde bulunan otobüs durağı, tam ters istikamette, yani Timurtaş’tan Tophane’ye çıkan yolda bulunmuyor. Burada sadece parkomatlar var. Vatandaş, Çekirge ya da Muradiye’ye gitmek üzere otobüse binmek istese bu bölgede durak yok. Durak olarak gösterilen yer, fotoğraftaki parkomat levhasının altı. Burada da vatandaş beklemesine rağmen otobüs durmuyor. Otobüse binmek için genç yaşlı fark etmeksizin yokuş tırmanmak ve Tophane Meslek Lisesi’nin önüne kadar yürümek gerekiyor. Oysa, söz konusu yerde Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri yer alıyor. Böylesi önemli bir lokasyonun gidiş yönünde otobüs durağı olmaması ziyaretçileri şaşırtıyor. Zira, ziyaretçiler örneğin Muradiye Külliyesi’ni de ziyaret etmek isteyebilir. Osmangazi Belediyesi’nden konu ile ilgili hassasiyet rica ediyorum.

Sunay Üstünsoylu

 

Yeterli çöp kutusu yok

 

Çatalfırın otobüs durağının çevresi çöp yığını haline gelmiş. Osmangazi Belediyesi’nce durağın çevresine çöp bidonu konulmamış. Bu nedenle, vatandaşlar çöplerini durağın dibindeki büfenin etrafına yığıyor. Bu, çevre kirliliğinin yanı sıra, hijyen ve estetikten uzak bir görüntüye neden oluyor. Yetkililerin bu bölgeye bir an önce yeterli sayı ve aralıkta çöp kutuları yerleştirmeleri gerekiyor. Üstelik bu bölge yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla kullanılan bir alan. Gerek ulaşım, gerekse çevre düzeni nedeniyle son derece çirkin olan bu görüntü ortadan kaldırılmalı.

Bir vatandaş

 

Yıldırım’da sokak hayvanları için dönüşüm kutusu

 

Sokak hayvanlarının su ve yem ihtiyacını karşılayan bankolardan Yıldırım Belediyesi’nce de sağlanmasını istiyoruz. Fotoğrafta yer alan Osmangazi Belediyesi’ne ait sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutusundan Yıldırım Belediyesi’nde de olmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bu hizmet, Yıldırım Belediyesi’nde var ise rastlanmayacak kadar az demektir. Bunun çoğaltılması ve minik dostlarımızın yaşam hakkına saygı sağlanmasını talep ediyoruz. Böylece daha medeni ve daha temiz bir bölgede yaşamanın mutluluğunu Yıldırımlılar olarak biz de tadabiliriz.

Hayvanseverler

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X