Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Toplu taşımada yolculuk kuralları (3)

Dünden devam

10. Yürüyen merdiven ve merdivenlerde yolcu hareketini ve akışını engelleyecek biçimde oturmak, beklemek, kaymak yasaktır. Trenlerde, yürüyen merdiven ve merdivenlerde yolculara ait hiçbir eşya yolcu hareketlerini engelleyecek biçimde taşınamaz. Yolcuların – elde kolayca taşınabilir (en çok 15 kg.) eşyalar dışında – yolcu hareketlerini engelleyebilecek büyüklükte (1/4 metreküpten fazla) koli, paket vb. eşyaları istasyona ve araca sokmaları yasaktır. 

 11. Kontrollü alana, görme engellilere refakat eden köpekler ve önlemi alınmış kafeste taşınabilen evcil hayvanlar dışında, hiçbir hayvan sokulamaz. 

 12. İstasyonlara ve kontrollü alanlara patlayıcı, yanıcı ve parlayıcı maddelerle girilemez ve bu maddelerle yolculuk yapılamaz. İstasyon sınırları içinde ve kontrollü alanda (bebek arabaları dışında) bisiklet, paten, kaykay vb. araçların kullanılması, bırakılması yasaktır. 

 13. İstasyon sınırları içinde diğer yolcuları rahatsız edecek davranışlarda bulunulamaz. Sarhoş ya da yolculuk yapmaya uygun olmayan durumda olmak, insan yaşamını tehlikeye sokacak davranışlarda bulunmak, uyuyarak ya da yaslanarak öteki yolculara rahatsızlık vermek, bir yolcu için ayrılmış alandan fazla oturma yeri (engelliler dışında) işgal etmek, gürültü yapmak, yüksek sesle konuşmak, radyo, teyp vb. ses çıkarıcı aletleri kulaklıksız kullanmak yasaktır.

 Bulduğunuz kayıp eşyaları ve maddeleri istasyon görevlilerine, size sağlanacak olan Kayıp Eşya Tutanağı karşılığında teslim ediniz. Kayıp eşyalarınız için Osmangazi istasyonunda bulunan Kayıp Eşya Bürosu’na başvurunuz.

Sorunsuz yolculuklar.

Nilüfer metro istasyonu için yürüyen merdiven ihtiyacı

Sayın Günay Yumruktay, öncelikle çalışmalarınız için teşekkür ederiz ve bir sorunu dile getirmek istiyoruz.

Nilüfer metro istasyonu yolcu sayısının çok fazla olduğu bir istasyon olmasına karşın geçmişte yapılırken bir yürüyen merdiven konulmamış.

Bu bölgenin nüfusu gün geçtikçe artmıştır.

Özellikle hafta sonu İhsaniye tarafında kurulan semt pazarı için burayı kullanan vatandaşlar ellerinde çantalar ve pazar arabalarıyla maalesef asansörleri kullanmak zorunda kalıyor ve bu da asansörlerin arızalanmasına sebep oluyor zamanla.

Bu durum engellileri de mağdur ediyor doğal olarak.

Aynı şekilde küçük öğrenciler çantalarıyla dik merdivenleri kullanmak zorunda kalıyor,

Yetkililer merdivenlerin dar olduğunu o yüzden yapılmadığını söyleyebilir fakat çift yön var.

Mesela Carrefoursa çıkışına tek yön yürüyen merdiven konulabilir diğer taraf yine merdiven kalabilir karşı tarafta da yine tek yön yapılabilir. Biliyoruz bunlar maliyetli işler ama vatandaş adına da güzel bir hizmet olacağını düşünüyoruz.

Büyükşehir Belediyemizin bu konuya önem gösterip çözmesini temenni ediyoruz.

Şimdiden teşekkür ediyoruz.

Mahalle sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X