Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Toplu ulaşımda sosyal mesafe nasıl sağlanır?

Günay Bey iyi günler. Size gönderdiğim fotoğraf 43/A Hat No’lu otobüsten ama geçen hafta bindiğim otobüslerin geneli bu durumda maalesef.
Gördüğüm kadarıyla minibüsler ve otobüslerde balık istifi olmaya başladık. Özellikle belirli saatlerde bu durum açık olarak belli oluyor.
Okullar açıldığında bu pandemi döneminde riski düşünmek dahi istemiyorum açıkçası.
Toplu ulaşımda minibüs, metro ve otobüslerin fiziki durumları belli zaten. Bu durumda sosyal mesafe nasıl sağlanır bilemiyorum.
Maske, sosyal mesafe ve hijyen artık yeni normal hayatımızın bir parçası. Ancak uygulamada bu nasıl?
Maskeyi dahi artık bir aksesuvar olarak görmeye başladık ve sadece zorunlu olduğu için yanımızda bulunduruyoruz toplu ulaşıma binebilmek için.
Duraklar, metro istasyonları ve şehrin bilboardlarındaki uyarı afişleri sanki biraz kanıksandı ve göz alışkanlığıyla kimse bakmıyor bile.
Daha yeni istasyonlarda maske ve sosyal mesafe konusunda sesli uyarılar yapılmaya başlandı. Bu anonsların tren içinde de sık sık yapılmasının daha etkili olacağını, doğal olarak bir otokontrol oluşturacağını düşünüyorum.
Vatandaşlarım bu konuda daha duyarlı olmasını yetkililerimizin de bu sosyal mesafe konusunda çözümler üretmesini rica ediyorum.
İbrahim Öztaş

Asfalt yenilenmesi gerekirken kaldırımlar yenilendi

Günay Bey ben sizin köşenizi her zaman takip ediyorum. Bursa’nın sorunlarını ilgi yerlere duyuruyor ve sorunların çözümüne katkı sunuyorsunuz.
Ben Hürriyet Mahallesi’nin bir sorununu aktarmak istiyorum. Hürriyet Mahallesi içinden geçen Hürriyet Caddesi kaldırımları aylardır yenileniyor. Fakat yolun asfaltı ve yamaları yapılmadan yol çizgileri bile çekildi.
Bu nasıl bir iştir? Yolun asfaltı berbat durumda. Asfalt yenilenmeden yol çizgileri nasıl çekiliyor anlamış değilim.
Yıllardır bu caddeye herhangi bir bakım yapılmadı maalesef. Büyükşehir Belediyesi’nin kaldırımlarla beraber asfaltı da yenilemesi rica ediyoruz.
Yüksel Korkmaz

Okurların dikkatine!

Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, [email protected] veya [email protected] mail adresleri, facebook ve Instagram sosyal medyadan da ulaşabilirsiniz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X