Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Toplutaşımada ücretsiz ve indirimli yararlanma kanunla belirlenmiştir

Olay Gazetesi 20/10/2016 tarihli Söz Sizde köşesinde, “İzmir’den Tarım Fuarı’na geldim ama otobüse binemedim” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

 

Toplutaşımadan ücretsiz ve indirimli yararlanma hakları ile ilgili usul ve esaslar, 6495 sayılı  Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ilgili maddesi gereği yeniden düzenlenmiş ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelik gereğince uygulamaya geçilmiştir. Ancak, araçların tam dolulukla ve trafiğin çok yoğun seyrettiği ilimizde araç sürücülerinin nüfus cüzdanı vb. kimlik kartlarını kontrol etme görevleri olmadığı gibi, böyle bir görev tevdi edildiği takdirde de, turun tam vaktinde planlandığı şekilde tamamlanması ve yolcuların zamanında yerlerine ulaşmaları açısından pratikte mümkün olmadığı gibi kayıt dışılığı da teşvik edici bir uygulamadır. Metroya binişlerin ise turnikeden geçilerek yapıldığı malumdur ve bu turnike kolları ancak chip’li bir kartın okutulması ile geçişe izin vermekte ve nüfus cüzdanı vb kimlik kartları ile turnike kollarının açılması söz konusu değildir. Yukarıda kısaca belirtilen sorunlar nedeniyle, nüfus cüzdanı vb kimlik kartları ile biniş yapmak isteyen yolcular Akıllı BursaKart ile biniş yapmaları gerektiği yönünde uyarılarak Seyahat Kartları Ofislerine yönlendirilmektedir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Durak taleplerinin BURULAŞ’a dilekçe ile yapılması gerekmektedir

 

Olay Gazetesi 20/10/2016 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, “Spor kompleksi muhteşem ama biz gidemiyoruz” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

 

Toplu taşıma, otobüs hattı oluşturulması veya güzergâh değişiklikleri gelen talepler doğrultusunda bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir. Güzergâh planlamaları UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmekte olup bu ve benzeri taleplerin BURULAŞ’a dilekçe ile yapılması gerektiğini bilgilerinize rica ederiz. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

D/1 hattı D/1-A hattı ile birleştirilmiştir

 

Olay Gazetesi 20/10/2016 tarihli Söz Sizde köşesinde, “Ring otobüsümüzü geri istiyoruz” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

 

Toplutaşıma otobüs hattı oluşturulması, güzergah değişiklikleri ve sefer saatleri gelen talepler doğrultusunda bölgenin fiziki yapısına, bütünleşik bilet sistemi verilerine ve araç filosuna bağlı olarak değerlendirilmektedir. Güzergâh planlamaları UKOME Kurulu kararı ile uygulamaya geçmektedir. D/1 hattı UKOME Kurulu tarafından alınan karar gereğince D/1-A hattı ile birleştirilmiştir. Yolcuların mağdur olmamaları için sefer frekansları değiştirilmemiş olup, Arabayatağı istasyonundan zirve saatlerde 15 dk, gün içinde 20 dk sıklıkta hizmet verilmektedir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X