Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Trafiğe kapalı ama araçlar ibadullah

Bursa bir tekstil kenti iken kentin beyninin Cumhuriyet Caddesi ve çevresindeki işhanları olduğunu görüyoruz. Anlatılanlara göre, Anadolu’ dan esnaf bu bölgelere gelir, peşin ödemeli toptan alışverişler yapılırdı. İşhanlarının depo çıkışlarına kamyonlar yanaşır, mallar Anadolu’ya ulaştırılırdı.

Günümüze dönersek; Cumhuriyet Caddesi, 2011 yılına kadar araç ve yaya trafiği ile hizmet verdi. Trafiğe kapatılmasıyla birlikte cadde yayalaştırıldı ve nostaljik tramvay hattı kuruldu. Buradan İncirli Caddesi’ne kadar giden nostaljik tramvaya rastlıyoruz.

Cadde’ nin araç trafiğine kapatılması sözde kaldı, uygulanamadı. ‘Yasak’ uyarısı tabeladan öteye geçemedi . Ne motosikletlerin girişi ne de araçların seyri ve park etmesi önlenebildi. Az buz değil, ortalıkta ibadullah, çok sayıda. Araçların daha çok da motosikletlerin görüntüsü ve gürültüsü olmadan gezmenin imkanı yok. Bir de beraberinde bebek arabası veya çocuk varsa diken üstünde dur.

Trafik polislerinin denetimine zabıta memurlarının katkısı çare olmadı. Zabıtaya bir yandan ceza tutanağı hazırlarken diğer yandan Emniyet Trafik Şube’ ye göndereceği aracın filmini çekerken rastladık. Zabıta da trafik polisi gibi bu konuda dertli. Yaşananları “ Elimizdeki ceza tutanağı bitiyor ama araçlar bitmiyor” diye izah ediyorlar.

Anlaşılan trafik polisine zabıtadan sonra cadde esnafı da katkı sunmalı. Bu katkı ise yayalaştırılan bir caddeye araç girişine tavır almakla, müsamaha göstermemekle ve kendilerinin de yasağa uymalarıyla sağlanabilir. Üstelik Bölge, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almış iken bu tavır son derece önemli.

Mustafa YANIK

 

T. Telekom’ dan ‘ kazı ve asfalt’ açıklaması

 

Gazetenizin 12.05.2015 tarihli nüshasında “Sokağımız çukur ve çamur içinde” başlıklı yazıya ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Şikayete konu olan Uygun Sokak’ ta yapılan incelemede ve sokakta ikamet eden vatandaşlar ile yapılan görüşmelerde, kazının yandaki bina inşaatını yapan kişilerce yapıldığı, daha sonra Bursagaz’ ın sokakta kazı işlemi yaptığı, en son olarak Şirketimizin kazı yaptığı, Şirketimizin kazısından önce de sokağın bu şekilde olduğu dile getirilmiştir.

Ekte gönderilen fotoğraftan da görüleceği üzere Şirketimiz ekiplerince Çekirge Mahallesi Saray Sokak’ ta toplam 10 mt’ lik bir alanda asfalt kesilerek çalışma yapılarak mevcut güzergahımıza bağlantı yapılmıştır. Saray Sokak’ ta yapılan çalışmamız sonucu bozulan yüzeye ait asfalt kaplama işlemleri en kısa sürede tamamlanacaktır.

Derya USTAMEHMETOĞLU

Müdür

Ahmet YANBAY

Bölge Müdürü

 

Duvar inşaatı durduruldu

 

Olay Gazetesi 28/05/2015 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, Caddenin yarısını inşaat kapattı” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgili ekiplerimizce, Caddeye yapılan duvar inşaatı durdurulmuş, söz konusu inşaat malzemeleri bulunduğu yerden kaldırılmıştır. Takip ve kontrollerimiz devam etmektedir.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X