Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘Trilye’ Mudanya yolcusunu alamıyor

Geçen pazar günü Mudanya’ya gitmek üzere Korupark önünde minibüs bekledik. Ardı ardına 3 tane Mudanya minibüsü geldi hepsi dolu. Bırakın oturmayı ayakta bile yer yok.

Beş dakika sonra Trilye minibüsü geldi. İçinde iki kişi var. İşaret ettik, önümüzde durdu. Nasıl olsa Mudanya içinden geçiyor binelim dedik.

Minibüs şoförü Mudanya’ya yolcu alamadığını söyledi. Üstelik şakır şakır yağmur yağıyor.

‘Kardeş Trilye ücretini verelim’ dedik. Cevabı aynen şu oldu: Ücret önemli değil. Mudanya minibüsleri sizi indirirken görürlerse bizi döverler. Ya da hakaret ederler.”

Trilye zaten ufak bir yer. Bu mevsimde yolcusu az. Üstelik topu topu 10 veya 15 minibüsü var. Ne olur yani Mudanya’ya yolcu alsalar. Buna zorla engel olmak yakışık alır mı?

Ankara Yolunda pek çok minibüs hattı var. Yol üstünde inecek olan istediği minibüse biniyor. Kimse de ‘sen buna binemezsin’ ya da ‘seni alamayız’ demiyor.

Aynı uygulama Mudanya hattında neden olmasın? Trilye minibüslerine yapılan haksızlık değil mi? İl yöneticilerimiz ile Minibüsçüler ve Şoförler Odası lütfen bu duruma el atsınlar.

Recai DEMİRTAŞ

 

Büyükşehir’ den ‘gider’ müjdesi

 

06/12/2014 tarihli Olay Gazetesi’ndeGider olmayınca yağış kalıyor“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

Söz konusu Müjdat Köstendil Caddesi üzerinde baks imalatımız devam etmekte olup bitmesini müteakip 1233. Sokak girişindeki ızgara eksikliği giderilecektir.

X

12/12/2014 tarihli Olay Gazetesi’ndeGideri olmayan sokağa asfalt“ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

İlgi gazete şikayetine konu olan, Osmangazi İlçesi, Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Tatlı Sokak’a yağmursuyu hattı imalatı çalışması program dahilinde yapılacaktır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Büyükşehir Belediyesi
Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 

Emekliliğimin de önüne ‘engel’ çıktı

 

Engelli (yüzde 76) bir vatandaşım ‘Prim Borçlarının Yeniden Yapılandırılması’ kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) 7 bin 500 lira prim borcumu ödeyerek emekli olabilmek için başvurumu yaptım. Borcumu ödemem durumunda emekli olabileceğim söylendi. Ben de SGK ile Halkbankası arasında imzalanan protokol kapsamında, Halk Bankası’ndan prim borcuma eşit olan 7 bin 500 lira kredi talebinde bulundum. Düzenleme kapsamında emekli edilip, kredi borcum emekli maaşımdan tahsil edilecekti. Dün söz konusu işlemleri sonuçlandırmak için engelli olmama rağmen karlı bir havada Halk Bankası’na gittim. Ancak orada bana söylenenler karşısında şoke oldum. Yetkili, ”Kredi puanınız düşük olduğundan size kredi veremeyeceğiz” dedi. Benim gibi çok sayıda kişiye aynı şeyin söylendiğini öğrendim. Ben emekli olunca 1.400 – 1.500 lira maaş alacağım. Banka da 7 bin 500 liralık borcunu bu emekli maaşımdan zaten alacak. Burada sorun nerede? İşlerim çok düzgün olsaydı zaten çıkarıp borcumu öder emekli olurdum. O zaman devletin Halkbankası ile protokol imzalamasına ne gerek vardı? Burada amaç bir sorunu çözüp insanların yapılandırma kapsamında boçlarını ödeyip emekli olmaları değil mi? Halk Bankası ve SGK yetkililerinden bu konuda yardım talep ediyorum.

Gökhan KARTAL

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X