Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Turgut Özal Caddesi’nde kaldırım sorunu

​Emek Adnan Menderes Mahallesi Turgut Özal Caddesi, Özdilek Kavşağı’nın kapatılmasıyla araç trafiği daha da arttı. Caddenin bu kadar uzun ve geniş olmasına rağmen arabaların sağa-sola gelişigüzel park etmesi sonucu trafik sorunu oluyor.

Yaya yolu yapılmamış, bebek arabaları ve yayalar seyir halinde arabaların arasından, yolun ortasından yürüyor.

Daha önce de şikâyetimizi bildirmiştik bize ihalesinin yapıldığı söylenmişti. Çalışma sonucu ara sokaklara kaldırım geldi. Fakat en önemli ana arter olan buraya gelmedi.

Saygılarımla.

Muhammed Kaba

Mimar

 

Alaaddinbey hobi bahçeleri

Merhaba. ‘Alaaddinbey Hobi Bahçelerinde Neler Oluyor” başlıklı yazım üzerine Nilüfer Belediyesi tarafından verilen yanıttan ikna olmadım açıkçası. Örneğin “aylık kira ücretleri 161 TL ile 432,5 TL arasında” denilirken, çarpıtma yapılmıştır. Aslında kiralar 161 TL ile 175 TL arasındadır. Sadece tek bir bahçede kira bedeli 432,5 TL’dir (Belediye’nin söylediğine göre). Benim asıl itirazım ise “5 adet kiracı şahsi sebepler yüzünden sözleşme yenilememiş” cümlesine ilişkindir. Ben, emekli bir yurttaş olarak böylesine fahiş bir kira bedelini ödeyemeyeceğim için sözleşme yenilemedim. Aslında toprakla uğraşmayı çok seviyorum ve beni bu uğraşımdan mahrum ettiği için de Nilüfer Belediyesi’ne kızgınım. Bu şahsi bir sebep değil, ekonomik ve toplumsal bir sebeptir. Diğer kiracıların da çoğunlukla aynı sebeple sözleşme yenilemediğini, yenileyenlerin büyük çoğunluğunun kira tutarını çok yüksek bulmakla birlikte, başka birine devretme umuduyla sözleşmeyi imzaladığını biliyorum. 

Saygılarımla

Serdar Esen

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X