Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Turist araçlarına turizm terminali

Muradiye Devlet Hastanesi’ ne bir hasta yakınımı ziyaret için yola çıktığımda havanın açık olmasından yararlanarak durakta inip yürümeyi tercih ettim. Balıbey Hanı’ nın bulunduğu güzergaha geldiğimde yol kenarına park etmiş turist otobüs ve minibüsleri dikkatimi çekti.

Devlet Hastanesi’ ne kadar olan kesimde bu araçları görünce aklıma “yerli olsun, yabancı olsun, belediyeler turist otobüslerine park edecekleri yerleri neden yapmazlar” sorusu geldi. Kendim eski bir belediye çalışanı, ustabaşı olduğum için bu tür konulara kafa yormayı severim. Nitekim çalıştığım dönemlerde bazı önerilerim hayata geçmiştir.

Kendimce turist otobüsleri için bir yer tespiti de yaptım. Balıbey Hanı’ nın yan tarafı Romans Cafe’ nin ileri doğru çıkışına kadar olan bölüm. Bu benim fikrim, elbette yetkililerin bileceği iş. Fakat şunu tüm samimiyetimle belirteyim ki bu bölüm Bursa turizminin kalbi olan bir yer. Ayrıca kot farkı olduğu için Altıparmak istikametinden gelen araçlar için alt kısma yandan park alanı, üst tarafına ise 2 katlı, 3 katlı otopark oluşturulabilir.

Zemin biraz derinleştirilirse muazzam bir Turizm Terminali olabilir. Üstelik bunun için belediyelerden fazla bir para da çıkmaz. Turizmci firmalar bu işe hoş bakarlar ve destek olurlar. Bunun gerçekleşmesi turist araçlarından küçük de olsa alınacak park ücretiyle belediye ek bir gelir kaynağına daha kavuşur. Ayrıca güzel bir eser kazandırılmış olur.

Abdullah TETİK

 

Memur alımında hüsrana uğradık

 

Bizler, 2014 Eylül ayında KPSS’ ye giren ön lisans (3001 kodu) mezunlarıyız. Sınava hazırlıkta ciddi emekler verip stres çekmemize rağmen kasım ayındaki memur alımlarında, tabiri caizse hüsrana uğradık. Bu durum bizi ciddi bir umutsuzluğa sevk etti. Çünkü, önceleri az da olsa kadro verilen 3001 ön lisans koduna “20” kişilik kadro açıldı!

3001 ön lisans kodu, bütün ön lisans mezunlarının tercih yapabileceği bir koddur ve ön lisans mezunları arasında bu kodu kullanmak zorunda olan ciddi bir sayıda (yaklaşık 200 bin ) arkadaşımız bulunmaktadır. Bu kodu kullanmak zorunda olan arkadaşlarımız, kendi bölümlerinden alım olmayan ya da “alansız ön lisans diploması”sahibi kişilerdir. Verilen kadro sayısının yetersizliği yanında bir de ortaya çıkan bu adaletsizlik bizlerin kamuda çalışma hayalini tamamen yok etmektedir.

İsteğimiz Bilgisayar İşletmenliği, Memur, Ambar Memuru, Santral Memuru, Şoför, Sekreter ve V.H.K.İ gibi teknik bilgi gerektirmeyen kadroların tüm kamu kurumlarında 3001 ( meslek yüksekokullarının herhangi bir programından mezun olmak) koduna ağırlık verilmesidir.

Mağdur adaylar

 

Okul girişi genişlerse trafik rahatlar

 

Hürriyet Semti Fakülte Caddesi, Hürriyet Caddesine alternatif cadde. Ama burada bulunan Hürriyet Ticaret Sanayi Odası İlkokulunun girişinde cadde dar ve öğrenciler için tehlike saçıyor.

Okula giriş çıkış problemli. Zaman zaman trafik görevlisi öğrenciler trafiği yönetmeye çalışsalar da, trafik işaretlemeleri yapılsa da yeterli değil. Fotoğrafta da okul çıkışında, araçlar, vatandaşlar, öğrencilerle mevcut sıkıntılı durum görülmekte.

Çare mi? Vatandaş olarak kanaatim, yan taraftaki sokak ve cadde arasındaki birkaç eski ev yıkılıp caddeye katılabilse trafik rahatlar, okula giriş çıkışlarda görevliler, veliler ve en önemlisi çocuklarımızın güvenliği sağlanır.

C. GENCER

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X