Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Üç Fidan Parkı’nda yaşanan olumsuzluğun giderilmesi için daha fazla hassasiyet gösterilecek

Köşe Yazısını Dinle

Sayın Günay Yumruktay, 13 Nisan 2021 tarihli Söz Sizde köşenizde yayımlanan “Üç Fidan Parkı’nda Hoş Olmayan Durum” başlıklı yazı üzerine açıklama gereği duyulmuştur.

Bilindiği gibi parklar herkese ait kamusal alanlardır.

Bu tür ortak kullanım alanlarında elbette birbirimize karşı sorumluluklarımız vardır.

Kimsenin başkasını rahatsız edecek davranışlarda bulunmaya hakkı olmadığı gibi, bu tür ahlaki sorumluluktan yoksun davranışları onaylamak da mümkün değildir.

Vatandaşımız şikâyet mektubunda belirttiği gibi parkta tuvalet ihtiyacını gideren insanlara tanık oluyorsa, şikâyet etmekte elbette haklıdır.

Ancak parklara umumi tuvalet yapmanın da ciddi riskleri olduğunu, bu tür alanların örneğin, tinercilerin sığınağı haline gelip bu kez bir başka şikâyete konu olabildiğini biliyoruz.

Bu nedenle, yani “kapalı alanların amacı dışında kullanılma riskinden dolayı”, kurum olarak parklarımızda umumi tuvalet yapımı gerçekleştiremiyoruz.

Öte yandan Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 300’ü aşkın park alanında rutin temizlik ve bakım çalışmalarını titiz bir şekilde yürütmektedir.

Üç Fidan Parkı da ekiplerimiz tarafından periyodik aralıklarla düzenli olarak temizlenen bir bölgedir.

Söz konusu bölgede yaşanan olumsuzluğun giderilmesi için gereken hassasiyet gösterilecek ve bölgenin temizliğine daha fazla özen gösterilecektir.

Bilginize sunar, teşekkür ederiz….   

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

 

Okurunuzun bahsettiği mülkiyet Osmangazi  Belediyesi’ne ait değil

Günay Bey merhaba, Olay gazetesinin 13 Nisan 2021 tarihli köşe yazısına istinaden; ilgili müdürlükten gelen cevap aşağıda sunulmuştur.

‘Belediyemiz yatırımlarının gerçekleşebilmesi için ilgili imar planlarında, talep edilen fonksiyona uygun alan düzenlenmesi ve düzenlenen bu alanın mülkiyetinin belediyemize ait olması gerekmektedir. Buna göre yapılan incelemede; 1/1000 Ölçekli Demirtaş Uygulama İmar Planı Revizyonunda Pazar alanı olarak düzenlenen 10631 ada 1 parselin mülkiyeti Maliye Hazinesi’ ne aittir. 

Söz konusu mülkiyetin belediyemize geçmesini müteakip pazar yeri projemiz yatırım programımız kapsamında değerlendirilebilecektir.’

Bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımızla.

Osmangazi Belediyesi Basın Bürosu

Söz Sizde okurlarının dikkatine!

n Değerli okurlarım, sizlerin sesi olan Söz Sizde köşesine telefonla, gunayyumruktay@ olaygazetesi.com.tr, gunayyumruktay@ gmail.com elektronik posta adresi veya sosyal medya hesaplarından da (Facebook- Instagram) ulaşabilirsiniz. Sizlerden ricam, yazılarınıza lütfen ad, soyad ve iletişim kurabileceğim bir telefon eklemeniz ve şayet isminizin yayımlanmasını istemiyorsanız bunu belirtmeniz yeterlidir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X