Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ücretsiz geçişlere 4 seferle sınırlama

Bir vatandaş olarak yasaya uygun olmayan bir uygulama için vatandaşlık hakkımı, duyarlılığımı dile getiren şikayetimi Burulaş’a yaptım. Ne hikmetse ilgili e-maillerime ne dönüş oldu, ne de bilgi aktarıldı. Bir türlü cevap alamadığım mail’ imin bir suretini de köşeniz için size yolluyorum. Sesimizin duyurulmasına yardımcı olur musunuz? İşte söz konusu olan gönderim:

T.C mer’i kanunlarından olup Aile Sosyal Politikalar Bakanlığınca yayınlanan yönetmelik gereğince uygulamada bulunan; toplu taşımadan ücretsiz ve indirimli yararlanma hakkı ve bununla ilgili uygulamaya, Burulaş tarafından ücretsiz geçişlere dört sefer ile sınırlama getirilmiş ve maalesef hiçbir yasal dayanağı olmayan ve hatta yazılı bir karara bile ihtiyaç duyulmayan bir oldu bitti ile uygulamaya geçmiştir.

Herşeyden önce bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.

Yüce Meclisin iradesi ile getirilen bir uygulamadan müşteki olanlar, haklarının ihlal edildiğini düşünenler için izlenecek yol; sadece ve sadece adli yargıya başvurmaktır.

Yargı kararı herkes için uyulması gereken bir olgudur.

Şimdi ; mevzuat halen yürürlükte ve hükmünü sürdürmekte ve düne kadar tarafınızdan aynen uygulanmakta iken acaba bu işleminize destek olacak bir düzenleme oldu mu da gözümüzden kaçtı .

Bu konuda bilgilendirilmemi; yok, eğer böyle bir müstenidat yoksa ücresiz seyahate 4 seferle sınırlama getirme uygulamasına acilen son verilmesini önemle rica ederim. Saygılarımla.”

Oktay ÖZYURT

 

Araç muayenesinde açıkta beklemek

 

Tuvturk’ e araçlarını muayeneye götüren vatandasların çektikleri bir sıkıntı var ama bir türlü giderilmiyor. Öyle ki kışın yağmurda, karda yazın da güneş altında beklemek durumda kalanları bir düşünün. Vatandaşları kötü hava koşullarından korumak için kapalı bir mekan oluşturmak bu kadar zor mu?

Aracımı muayeneye götürdüğümde aynı sıkıntıyı yaşamış biri olarak yazıyorum. Aracımı teslim alan teknisyen çıkış kapısının dışında beklememi istedi. Zorunlu olarak buna uydum. Ancak yağmur altında orada beklemek pek hoş olmadı.

Muayene ücreti olarak ödediğimiz para az buz değil 240 TL. Hem bu ücreti ödeyeceksin hem de soğukta, sıcakta, yağmurda karda açık alanda bekleyeceksin. Bu bizlere reva mı?

Zeki BAYRAM

 

Kapalı pazar alanı yok

 

Bursa’ nın bugün hemen her ilçesinde kapalı pazar alanı bulunurken Kestel bundan mahrum bırakılmıştır.

Yaklaşık 5 yıl önce Avp Mahallesi Çınar Cami arkasındaki alan belirlenmiş ve yer sahiplerinden satın alınmıştır. Fakat bu kadar zaman geçmesine rağmen pazar alanıyla ilgili bir çalışma henüz başlatılmamıştır.

Bir diğer sorun ise su konusunda. Bursa’ mızın en büyük su havzasına sahip olmamıza rağmen, sağlıklı ve ucuz su içememek Kestel’ in sorunlarındadır. Özellikle yaz aylarında çamurlu su kullanmak zorunda kalmaktayız.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X