Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ulaşımda sıkışarak binmek de zor

Bursa`da toplu taşıma araçlarını kullanan bir vatandaşım. Kullandığım güzergahta  büyük sıkıntı yaşandığı ve ulaşımın tüm halkımızın ortak sorunu olduğu herkes tarafından çok iyi biliniyor.  En geçerli ve kullanışlı, alternatifsiz tek ulaşım aracımız olan metronun özellikle sabah ve akşam mesai saatlerindeki yoğunluğu içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Lütfen artık görün.
Belirttiğim saatlerde yoğunluk demiyorum SI-ĞA-MI-YO-RUZ diye ifede ediyorum her gün  yaşadıklarımızı… Üniversite –Arabayatağı güzergahı ulaşımı artık işkence halini aldı.
 
 
 
Hergün 35E ile Ertuğrul durağına oradan metroyla yoluna devam eden aynı  güzergahı akşam da kullanan bir vatandaşım. İlk sorunumuz, o en yoğun saatlerde içine artık sıkışarak binmenin bile mümkün olmadığı küçük 35E otobüsleri. Lütfen hiç değilse sabah ve akşam saatlerinde 2 saat içersindeki seferleri  normal otobüslerle yapın.
Hani ulaşım sorunlarına verdiğiniz klasik “Tüm lastik tekerlekli araçların sefer saatleri ve güzergahları yolcu yoğunluklarına göre, bütünleşik bilet sisteminden alınan veriler doğrultusunda Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından işletme saatleri dikkate alınarak belirlenmektedir” cevabınız var ya. İşte sadece o cevabınızı dikkate alıp inceleseniz bile 35 E sorunumuzu kendiniz kanıtlamış olacaksınız, o küçük otobüsün kapasitesinin mantık dışı fazlasıyla nasıl yol aldığını…
Üniversite-Arabayatağı metro güzergahı için ise hiç olmazsa yine aynı yoğun saatlerde geçerli olmak üzere Üniversite-Acemler`e kadar bir ek sefer bile inanın hiç değilse biraz olsun soluk aldıracaktır bizlere.
B.TAŞAR
 
Sokağımız pis su altında
 
 
Çekirge Mustafa Sokak 7 numaralı evin kapısının dibinden tam 1 yıldır pis sular akıyor, sokak leş gibi kokuyor. Muhtemelen lağım suyudur. Defalarca her makama yazdık, telefon ettik, mail attık. Muhtarımız bizim yanımızda belediyeye, Çevre Sağlık Müdürlüğü ve ilgili her makama bildirdiği halde hiçbir makam sorumluluğu üstüne alarak gerekli işlemi yaptırmıyor. Çektiğimiz sıkıntıya mı yanarsınız, derdimizi kimseye anlatamadığımıza mı. Çoluk çocuğun bu ortamda her an mikrop kapması işi daha da büyütebilir. Anlaşılan semt sakinleri olarak ilgili makamları dava etmekten başka çaremiz kalmıyor. Sorumlu makamlardan görevlerini yapmalarını bir kez daha istiyoruz. Pis sulara basmaktan, kokusunu çekmekten bıktık.
Mahalle sakinleri
 
Kaldırıma parkta zabıta sorumlu
 
 
 
Araçların gelişigüzel yerlere park etmesinden dolayı hem ulaşım aksıyor hem de yaya geçişleri.
Özellikle yaya kullanımına açık olması gereken kaldırımlar pekçok yerde araçların işgali altında. Zaman zaman basınımızda kaldırımlara park etmiş araçlar için trafik polisi göreve çağrılmakta. Oysa yasa gereği kaldırımlar belediye zabıtasının denetim sorumluluğunda. Nasıl ki kaldırıma esnafın sattığı ürünü koyması yasaksa ve bunun denetiminden zabıta sorumlu ise aynı şekilde kaldırıma araçların park etmesi konusu da belediye zabıtasını ilgilendirmektedir. Durum böyle olunca da kaldırımlara araçlar park ettiğinde ihbarlar belediye zabıtasına yapılmalıdır. Zabıtalar da kendi bölgelerinde bu işin denetimini sıkı tutmalıdır.
Emekli emniyet mensubu

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X