Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ulucami 24 saat açık ama tuvalet sıkıntısı var

Günay Bey iyi günler. Ulucami bölgesi bilindiği gibi turistik bir bölge ve aynı zamanda bu kutsal mekân 24 saat açık artık. Ulucami’nin 24 saat açık kalması çok güzel bir uygulama. Bu kararı alanlara teşekkür ediyoruz.

Ancak, turistik bölge olması dolayısıyla, gece gündüz yerli turist ağırlayabiliyor burası. Gerek yerel vatandaş ve gerekse yerli turistler açısından yatsı namazından sonra büyük bir sıkıntı yaşanıyor.  Şöyle ki, buraya ibadet veya ziyaret amaçlı gelen insanlar tuvalet sorunu yaşıyorlar.

Ulucami’nin tuvaletleri kapalı olduğu için ve çevrede de umumi tuvalet olmadığından gelen insanlar için cidden büyük sıkıntı. Bazen Ulucami’ye gittiğimde inanın çevrede insanların nasıl sıkıntı çektiklerini görüyorum.

Şehir dışından gelen yerli turistlerden olumsuz tepkiler de alıyorum: “Cami 24 saat açık ama, tuvaletler yatsıdan sonra kapalı. Ne anlamı var o zaman caminin açık olmasının. İbadet temizlikle başlıyor. İnsanlar nerede ihtiyaçlarını giderecekler.”

Bu arada, caminin tuvaletlerinin yeteri kadar temiz ve bakımlı olduğunu düşünmüyorum. İhtiyaca cevap verebilecek kapasitede değil. Camiye gelen inananlara bu eziyet niye?

Turistik gezilerin daha yoğun olduğu yaz mevsimi geliyor. Ramazan ayı yaklaşıyor.

Böylesine büyük bir şehrin bu sorunlarının olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Yetkililerin, gerek hemşerilerinin ve gerekse yerli turistlerin bu mağduriyetlerine sessiz kalmayacağını ve çözüm üreteceğini ümit ediyorum. Saygılarımla.

İsmini vermek istemiyor

 

Trafik sıkışıyor, denetimler sıklaştırılmalı

 

​Merhaba. Günün her saatinde bilhassa akşam trafiğinde Bağlarbaşı-FSM girişi ve gelişi tek şeride düşüyor. Yolun birer şeridine arabalar park ediyor. Araç kuyruğu yüzlerce metreyi buluyor. Bağlarbaşı’ndan FSM’ye giriş 5-10 dakikayı buluyor.

Trafik zabıtası ve trafik polisini burada göremiyoruz. Acilen yola park yapılması önlenmeli. Konunun ilgilileri burada gerekli denetimleri hassasiyetle yapmalılar.

Saygılarımla.

Ekrem Hayri Peker

Kimya Mühendisi

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X