Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ulucami bölgesini bu çirkinlikten kurtarın

Yıldırım Bayezid tarafından 1396-1399 yılları arasında 20 kubbeli olarak Bursa’da yaptırılan 600 yıllık tarihi Ulucami, Türkiye’nin ve İslam dünyasının önemli camileri arasında yer alıyor.

Mescid’i Haram, Mescid’i Nebevi, Mescid’i Aksa ve Emeviye Camii’nden sonra “manevi makamı en yüksek beşinci cami” olarak bilinen Ulucami, yüzyıllardır ibadete ya da ziyarete gelenleri büyülüyor.

Ancak çevresi için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Zira Ulucami Caddesi’nde, esnafın ağaçlar ile binaların arasına astığı branda tenteler onca tarihi güzelliğe gölge düşürmekte… Çirkin bir görüntü oluşturmakta.

Tarihi Kapalı Çarşı, Ulucami ve Orhan Camii’nin yanı sıra birçok önemli hana da köprü olan cadde bu çirkinliği hak etmiyor.

​Çarşı esnafının bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Çünkü, gelen yerli ve yabancı turistlerden kendileri de faydalanıyor.

Ayrıca Hanlar Bölgesi’ndeki tüm tarihi eserleri onaran, Bursa’nın turizm pastasından daha fazla pay alması için bölgede sayısız çalışma yapan belediyelerin de bu detayı atlamaması ve denetimlerini artırması gerekli diye düşünüyorum.

Sonuçta güzel görüntü korunursa hem bölge esnafı hem Bursa kazanacaktır.

İsmini vermek istemiyor

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X