Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Ulucami çevresindeki gürültü kirliliği

Köşe Yazısını Dinle

Günay Bey, Ulucami bölgesinde çok sayıda dönerci, fast food, lahmacun dükkânı var. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bir  bölge burası. Ancak, bu işyerleri önüne konulan masalardan dolayı insanların yolu kullanması sıkıntısı bir yana, işyerleri önündeki çığırtkanların müşteri çekmek için yüksek sesle önüne gelen vatandaşı dükkâna davet etmeleri can sıkıcı.

Gürültü kirliliği bir tarafa, yoldan geçen insanlar da rahatsız oluyor. Çok eskiden otobüs santral garajda olurdu böyle şeyler.

Birçok kez Zabıta birimlerine şikâyet etmemize rağmen maalesef değişen bir şey yok.

Ulucami çevresinde böyle yüksek sesle müşteri çağırmak yabancı turistler açısından da hiç hoş bir görüntü değil.

Bu bölgenin daha nezih, daha sakin olması gerekmez mi?

Yemek yemeye gelen insanlar da yüksek sesten rahatsız oluyorlardır eminim.

Yetkililerin dikkatine sunuyor, işyeri sahiplerinin de duyarlı olmalarını rica ediyorum.

Bir okur

 

Okur yazısına Türk Telekom’dan yanıt

Yıldırım 4 Kasım 2022 tarihli Söz Sizde köşesinde “Kablo Hırsızlığı Mahalleliyi Bıktırdı, İnternetsiz Kaldılar” başlıklı okur yazısına yer vermiştik.

Önceki gün Türk Telekom’un telefonla şifaen bilgilendirmesinde, sorunun takipçisi olduklarını ve arızanın 12 Kasım’a kadar çözümlenmesi hedeflenmektedir” bilgisi verilmiştir.

Değerli okurumun bilgisini sunuyorum.

 

E.Gazi Mahallesi’ndeki başıboş köpekler tedirgin ediyor

Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Daha önce de defalarca mahalledeki başıboş köpeklerden bahsetmiştim köşenizde. Bir süredir yetkililerin de kontrolleri neticesinde bu başıboş sokak hayvanları ortalıkta görülmüyordu. Ancak son günlerde Binkonutlar bölgesi gece gündüz hayvan barınağına dönmüş durumda.

Bölgede Adile Naşit Tiyatrosu, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise mevcut. Yani okullar bölgesi burası.

Geceleri de havlama sesleri bitmek bilmiyor. Öte yandan, gece işten gelen kadın-erkek vatandaşlar var. İnsanlar tedirgin oluyor.

Yıldırım Belediyesi’nin dikkatine sunuyorum.

Saygılarımla.

Bir okur

 

DİKKAT! YILDIRIM VE KESTEL’DE SU KESİNTİSİ

BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi A 178. Sokak civarında 8.11.2022 – 30.11.2022 tarihleri arasında 10.00 – 16.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır.

Yine Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Kestel ilçesi Ahmet Vefik Paşa Mahallesi Pazaryeri Sokak ve civarında 8.11.2022 – 30.11.2022 tarihleri arasında 10:00 -16:00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacaktır.

Tedbirli olunması rica olunur.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X