Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Unutulan cadde ve sokaklar

Çekirge Mahallesi` nde Selvili Cadde ve Kamil Sokak ilçemizin Demiryolu ve Ankara yolu altındaki mahallelerine verilen hizmetlerin yüzde birini bile alamıyor. Mahallemiz özellikle sokağımız unutulmuş kendi haline terk edilmiş vaziyette. İddia ediyorum 20-25 senedir hizmet yapılmadı.

 

Kamil Sokak yama yama üstüne yapılan tamiratlarla girintili, çıkıntılı . Sokağımızda inşaat yapıldı atıkları toplanmadı. Yolu inanılmaz derecede pis ve kirli. Yıllardır süpürülmüyor. Sadece çöpü alınıyor.
Çıkrıkçı Sokak, tamamı merdiven olan bir sokak. Bu sokak Selvili Cadde ile Kamil Sokak ve Süleyman Sokağı birbirine bağlıyor. Merdivenlerin yan tarafında Çamlı tarladan gelen sel sularını taşıyan bir su kanalı var. Şimdi içinde fareler yaşıyor. Merdivenler yıllardır tamir görmediği için bakımsız ve yıpranmış  vaziyette. Kanalın yer yer dağılmış  istinad duvarının görüntüsü Bursa’nın en mutena semti olan Çekirge`ye hiç yakışmıyor.
Selvili Cadde`ye girince mahallelinin tamamının kullandığı yolun sağ tarafındaki 90-100 cm.’lik kaldırım arabalara  park yeri olarak kullanıldığından vatandaş mecburen caddeden yürümek zorunda kalıyor. Bu da kazalara davetiye çıkarıyor. UKOME yetkilileri ise vatandaşı tehlikeden kurtarmak için yolun sağ tarafına dikeceği engel direklerini aksine sol tarafa dikerek hem caddeyi daralttı hem de insanları hareketli trafiğin içine attı.
Dileğimiz; sokağın tesviye asfaltı ile kaplanması. İnşaat atıklarının ve kayma tehlikesi olan yıkıntının ortadan kaldırılması. Çıkrıkçı Sokak merdivenlerinin ıslah edilmesini, kanalın istinad duvarının yenilenmesini ve Selvili Cadde girişine yanlış dikilen engel direklerinin yolun solundan çıkarılıp sağ tarafa alınmasını mahalle halkı adına arz ve rica ediyorum.
Asım AKÇACI
 
 
B-43 sürekli gecikiyor
 
 
Beşevler` de Konak Mahallesi` nde oturuyoruz. B-43 hatlı özel halk otobüsünün durağa zamanında geldiğini pek görmedik. Gerek mahallede gerekse Heykel` de (Eski Kızılay karşısı) 20 dakikada bir geçmesi gereken bu otobüsün gelişi yarım saaati bulmakta. İnanmayanlar duraklarda bekleyen yolcularla konuşsunlar, sorsunlar. B-43` ün bir de şahit olduğumuz güzergah ihlali var ki bunu da sıkça yapıyorlar. Birkaç defasında Konak Caddesi`ne girmesi gerekirken Beşevler Caddesi` nden yoluna devam etti. Aynı ihlalin diğer kimi güzergahlarda da yaşandığını otobüste yolcular konuşurken duyduğumuz da oluyor. Dolayısıyla duraklarda gelmeyen otobüs yüzünden vatandaşın bekleme süresi kimi zaman 1 saati bulmakta. Özel Halk Otobüsleri Odası ve Burulaş` ın dikkatlerine sunarız.
Şahin Y.- Hüseyin K.
 
 
ŞİKAYET KUTUSU…
 
 
Çarşamba Pazarı` nda yoğun bir kalabalık oluşuyor. Bu durum tuvalet sıkıntısını da beraberinde getiriyor. En son gidişimde üç tuvaletin üçü de doluydu. Tuvaletlerin 2`si alaturka, 1`i de alafranga.  20 kişi sırada bekliylordu. Bu durum her pazar kurulduğunda yaşanıyor. Burası diğer günlerde otopark olarak kullanıldığından o günlerde de aynı sıkıntı yaşanıyor. Tuvaletlerde pisuvar olmaması da dikkat çekici. Halbuki konulacak bir kaç pisuvar sıkıntıyı hafifletir.
Bir vatandaş
                                                      X
Özel halk otobüslerininin yenilenmesi için son tarih 31.09.2014 idi. Sadece bir kaçı yenilendi. Otobüslerin çoğunu  niçin yenilemiyorlar. Kış da geldi, her yağmurda otobüsün içerisine yağmur suyu akıyor. Vatandaşlar zamlı tarifeden seyahat ediyorlarsa niçin daha kaliteli bir otobüsle seyahat etmesin ki. Otobüsler çevreci araçlarla yenilensin, yenilenmeyenler için yaptırım uygulansın.
Kenan MUTLU

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X