Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Üzücü olaylar yaşanmadan yetkililer önlem almalı

Günay Bey iyi günler, iyi çalışmalar. Yetkililere sesimiz olacağınızı ümit ederek size yazıyorum. Bizler Nilüfer ilçesi Doğanköy Mahallesi sakinleriyiz. Ancak, sesimizi hiçbir yetkiliye duyuramadığımız ve oldukça mağdur olduğumuz bir durumu paylaşmak istiyorum.

Bölgemizde Şehir Hastanesi inşaatı devam etmekte. Bursa’ya, bölgemize böyle bir hizmeti sundukları için devletimize minnettarlığımız sonsuzdur.

Ancak, söz konusu inşaatın gerek hafriyat ve gerekse malzeme nakliyatı yüksek tonajlı kamyonlarla yapılmaktadır. Bu kamyonlar mahallemizin ortasından geçen geniş yolu kullanmaktadırlar. Bizleri mağdur eden sıkıntı da burada başlıyor.

Çünkü bu ağır tonajlı kamyonlar, malzeme taşıyan TIR’lar hiçbir trafik kuralına uymamaktadır.

Evlerimizin toz toprak içinde kalmasından, her geçtiklerinde evlerimizde yaptığı sarsıntıdan vazgeçtik de, çocuklarımızın, yayaların can güvenliği yok.

Öyle hızlı ve dikkatsizce yolu kullanıyorlar ki, üzücü olayların olmasından endişe etmekteyiz. Birçok mahalle sakini çocuklarını dışarı çıkarmaya dahi korkar hale geldi.

Bizler mahalle sakinleri olarak yetkililere naçizane birkaç önerimiz var. Bunlar gözönüne alınırsa belki bir faydası olur diye düşünmekteyiz. Şöyle ki:

Söz konusu güzergâhta çevre yolundan alternatif yol sağlanabilir, ara ara hız kesici önlemler alınabilir, ışıklandırma veya trafik levhaları ile hızlı gitmeleri önlenebilir, şoförler ciddi bir şekilde uyarılabilir veya gerek Belediye gerekse Emniyet yetkilileri bu bölgede sıkı denetim yapabilir.

İleride meydana gelebilecek maddi manevi her türlü kaza, zarar ve ziyanlara meydan vermemek, üzücü olayların yaşanmaması için yetkililerimizin bu konuda gereken tedbirleri acilen almasını saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.

Mahalle sakinleri adına

Mehmet Aydın

 

Böyle merkezi bir yerde kapalı durak olsa iyi olmaz mı!

 

Önceki gün Şehreküstü durağında otobüs beklerken sıcaktan bunaldım. Sadece ben değil durakta bekleyen diğer yolcular için de geçerli bu. Güneş tepemizde bizleri baya bi bunalttı. Henüz mayıs ayındayız, daha bunun yaz ayları var. Yaşlı olanı, hasta olanı var. Belediye böyle merkezi bir yere, şöyle güzel, kapalı, büyük bir durak yapsa çok da güzel olur. Her otobüs beklediğimizde ‘Belediyemiz ne de güzel yapmış burayı’ dedirtseler keşke bize.

Ahmet Gülyaprak

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X