Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Vagon boşalana kadar bekleyin!

Orada doğmuş, orada büyümüş bir vatandaş olarak, gazeteniz sütunları aracılığıyla özelde Yıldırımlı, genelde tüm Bursalılar’a seslenmek istiyorum.

Bir soruyla başlayayım müsadenizle:

Dolu bir bardağa, yeniden su koymaya kalkıyor muyuz?

Taşar değil mi? Dolu bir bardağa su konmaz yani.

Peki bu fiziki gerçeğe rağmen, boşalmayan vagona neden binmeye çalışıyoruz?

Bu gözlemi Arabayatağı istasyonunda herkes test edebilir. Arabayatağı konum gereği bir aktarma istasyonu. Bursa yönünden gelenler için de, Gürsu-Kestel yönünden gelenler için de.

Tren geliyor istasyona, henüz ilk yolcu inmeden binenlerin hücumuna uğruyor. Adeta göğüs-göğüse muharebe yaşanıyor!

Arabayatağı tipik örnek. Bursaray’ın tüm istasyonlarında önceliğin inenlerde olduğu gerçeği lütfen artık idrak edilsin bütün Bursalılar tarafından.

Bir ülkenin bir kentin ne kadar medeni olduğunun basit göstergeleri bunlar…

Mustafa Çınar

İntam üstü yolda çamur deryası ve karanlık sokaklar

Çekirge Mahallesi Selvili Cadde sonundaki İntam üstü yol kapandığından dolayı BARO evlerinde oturan vatandaşların ulaşım imkanı zorlaşmıştır. Dereden akan suların evlerin 25 metre yakınındaki yolu kapatması nedeniyle, yayalar suyun içinden evlerine varabilmektedir. Bir ay önceki lodostan bu yana bölgenin sokak lambaları da yanmıyor. Ayrıca yol kenarına park ederek aracının içinde alkol alan kişiler evlerine giden vatandaşlar için tehdit oluşturmaktadır. Bir aydır UEDAŞ yetkililerini defalarca aramama rağmen Selvili Cadde sonu ve devamı su deposuna kadar olan Günaydın Sokak aydınlatmasız kalmış durumda. Kamil Sokak No: 24/26 altı aydan bu yana, Selvinaz sokak no:22 karşısı 3 aydır karanlıktadır. Dün akşamdan bu yana da Goncagül Sokak No: 55 civar aydınlatması yanmıyor. Telefon ve mail ile UEDAŞ’a ulaşmanın imkânı yok. Sokak lambalarını biz mi değiştirmeliyiz, çözemedik.

Coşkun Alıntaş Çekirge Mah. Muh. 

Derya Caddesi’ne otobüs istiyoruz

Yıldırım Millet Mahallesi Derya Caddesi’ne düzenli otobüs seferleri yapılmasını istiyoruz. Söz konusu bölgeden merkeze direkt hiçbir hat bulunmuyor. Yalnızca D1B hattı çalışıyor ve o da 1 saat arayla geçiyor. Özellikle akşamları iş çıkış saatlerinde daha yoğun olan ulaşım ihtiyacına hiçbir şekilde cevap vermiyor. Bu hattın seferlerinin sıklaştırılmasını ve yanı sıra merkeze direkt ulaşım sağlayacak bir otobüs hattının eklenmesini istiyoruz. BURULAŞ yetkililerinin bu soruna acil bir şekilde çözüm bulmasını istiyoruz.

Derya Caddesi sakinleri

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X