Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Vatandaş gözüyle akşam saatlerinde sıkışan trafik noktalarına çözüm talebi

Köşe Yazısını Dinle

 

Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Gözlemlediğim ve trafik için sorun olduğunu düşündüğüm birkaç hususu paylaşmak istiyorum.

1- Ertuğrulgazi Meydanı’nda bulunan market önünde trafik gün içerisinde sıkışıyor. Hele hele marketin nakliye araçları yük boşaltmaya başlayınca aşağıdan gelen ve Yeşilyayla istikametine dönmek isteyen araçlar sıkıntı yaşıyor ve trafik sıkışıyor. Özellikle akşam saatleri bu gözle görülür bir hal alıyor.

2- Prof. Tezok Caddesi’nden Ankara yolu inerken yine yolun her iki tarafı park eden araçlar yüzünden trafik bu güzergâhta da sıkışıyor.

3- Prof. Tezok Caddesi’nden Doruk Hastanesi istikametine doğru özellikle belediye otobüsleri zor durumda kalıyor. Çünkü lambalarda biriken minibüsler otobüsün dönüşünü zorlaştırıyor.

4- Diğer taraftan Ankara yolu üzerindeki 152 Evler istasyonu çıkışındaki otobüs durağını maalesef otobüslerden çok minibüsler kullanıyor. Özellikle akşam saatleri trafiği olumsuz etkiliyor minibüsler. Çünkü, otobüs sürücüleri minibüslerden kendi duraklarına yanaşıp yolcu almakta zorlanıyorlar.

5- Biraz daha ilerliyorsunuz, tam kavşakta Prof. Tezok Caddesi’ne dönüşte bu defa minibüsler orada yolcu beklemeye başlıyor ki hem yayalar, hem de otobüsler için sıkıntı. Ve bu bahsettiğim durumlar akşam saatlerinde yoğunlaştığı için akşam trafiğini allak bulak ediyor.

Umarım yetkililerin de dikkatine çeker ve çözüm bulunmaya çalışılır diye düşünüyorum.

Saygılarımla. 

Bir okur

 

FSM Bulvarı’ndaki trafik sorununa vatandaş önerisi

Toplu taşımayı her gün kullanan bir vatandaş olarak trafiğin daha rahat ve akıcı olması için bazı yerlerde gereksiz trafik ışıkları bulunmakta bazıları da trafiği artırmaktadır. Bir örnek verecek olursak; bu FSM Bulvarı’nda gereğinden fazla trafik ışıkları bulunmakta. Bunları kaldırıp yerlerine ya üstgeçit yada altgeçit yapılamaz mı? Emin olun trafik daha da rahatlayacaktır. Zaten caddelerin bir şeritleri otopark olarak kullanılıyor bazen yetmiyor iki şerit de parklanma için kullanılıyor ve işleyen trafik tek şeride düşüyor.

Trafiği en yoğun olan yerlerden biri olan FSM Bulvarı’nda bu durum büyük sorundur.

İkinci konu ise Bağlarbaşı merkezde iki şeritli yol bölünüp tek gidiş geliş olarak bölünsün. Çünkü, yolun her iki tarafı da parklanma için kullanılıyor. Belki yol iyice daraltılırsa kimse park etmez yollara.

Yetkililerin dikkatine sunuyorum.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X