Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Vatandaşın BURULAŞ’tan beklediği yanıt ve talepler

Köşe Yazısını Dinle

Yıldırım ilçesi Pınar Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Mahallemize güzergâhı olan tek hat 25 No’lu otobüs BURULAŞ’ın internet sitesinde ve cep telefonundaki uygulamasında Çekirge’den kalkışı ve en son Pınar Mahallesi’ne geliş 18.30 görülüyor.

Haliyle mahalle sakinleri olarak iş çıkışlarımızda otobüs olmadığını düşünerek minibüs/dolmuş çilesi çekiyoruz.

Bir süredir 25 Hat No’lu otobüsün mahallemize saat 22.00 sularında geldiğini gözlemledim.

BURULAŞ internet sitesine baktığımda hâlâ en son otobüsün 18.30’da olduğunu gördüm ve BURULAŞ İletişim Merkezi’ni aradım saati teyit etmek için.

Görevliye sorduğumda da aldığım cevap yine en son otobüsün 18.30’da olduğu söylendi.

Birkaç hafta daha otobüsü 22.00 civarında mahallemizde görünce 25 Hat No’lu otobüs şoförüne durumu sordum.

Şoför sağ olsun tüm nezaketiyle Pınar Mahallesi’ne hareket eden otobüsün 21.30’da Çekirge’deki ilk duraktan hareket ettiğini, 18.30’un son hareket saati olmadığını söyledi.

Sitedeki ve telefon uygulamasındaki yanlıştan dolayı insanlar otobüsü kullanamamakta ve mağdur olmakta.

Sonuç olarak, hem sitedeki çizelgede hem de iletişim merkezinin verdiği yanıtla kendi otobüs saatlerinden haberi olmayan BURULAŞ bu durumda vatandaşı mağdur etmiş olmuyor mu?

22.00-22.30 saatlerine kadar mahallemize gelen otobüsten haberimiz yok.

Öte yandan saat başı mahallemizden geçen 25 Hat No’lu otobüsün sefer saatlerinin daha sıkılaştırılmasını, yaz döneminde hiç olmazsa 23.30’a kadar çalışmasını önemle rica ediyoruz.

Bir vatandaş

 

Yolcusunu almadan geçen otobüs sürücüleri

Nilüfer ilçesi Fethiye Mahallesi’nde ikamet etmekteyim.

Bir süredir Sanayi Caddesi üzerindeki duraklardan geçen 14/L, 14/N, 14/L2, H/2 hatlarını kullanıyorum, daha doğrusu kullanamıyorum…

BURULAŞ cep telefonu uygulamasındaki otobüs takipten takip ediyor ve son saatlerine bakarak durakta bekliyorum. Uygulamada gelen otobüsü görüyorum.

Özellikle 18.00’den sonra bu hatların geçmesi mucize gibi bir şey. Otobüs durağa yaklaşırken yolcu olduğunu görüp ışıklarını söndürüyor ve yolcuyu almadan gidiyor.

Kaç kere bu şekilde mağdur edildik sayısını bile bilmiyoruz.

Özellikle bu hatlar kendi şeridinden gitmeyerek durağa da yanaşmayarak yolcuyu almıyor.

Biz o saatlerde işten çıkıyor evimize gitmek için otobüs saatlerini bekliyoruz ama otobüs kendi saatine riayet etmiyor ve vatandaşı mağdur ediyor.

BURULAŞ’tan özel halk otobüslerinin sıkı bir şekilde denetlenmesini istiyoruz.

Bir okur

 

30 Ağustos Mahallesi’nin belediye otobüsü ihtiyacına çözüm bulunmalı

Kayapa bölgesindeki 30 Ağustos Mahallesi yeni yerleşim yerleriyle gün geçtikçe nüfusu artan, hızla konutlaşan bir mahalle. Ancak, toplu ulaşım ne yazık ki bu duruma yeteri kadar cevap verememekte.Sonuçta herkesin özel aracı yok. Belediye otobüsüne acil ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediyesi, BURULAŞ ve UKOME’nin dikkatine sunuyoruz. Yetkililerin artık sesimizi duymasını istiyoruz.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X