Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

‘Veren Eller’ projesi gönülleri fethetti

Yeşil Bursa Dağcılık İhtisas Spor Kulübü olarak bizler ‘Veren Eller’ sloganıyla sosyal sorumluluk projesi yaptık. Kayseri’de bulunan Sarız Damızlık Köyü Şehit Piyade Onbaşı Ahmet Dursun İlk ve Ortaokulu’ndaki kütüphaneye destek amacıyla eğitim malzemesi ve kitap kampanyamıza iki hafta gibi kısa bir sürede oldukça yoğun katılım bizleri onurlandırdı. Birçok duyarlı hemşerimizin desteğiyle kampanyamız çok olumlu sonuç verdi. Birkaç gün içerisinde hazırladığımız malzemeleri ve kitapları Kayseri’deki okulumuza ulaştıracağız.

Bursamızın en büyük gazetesi olan Olay gazetesi Söz Sizde köşesinde yer verdiğiniz için size ve kampanyamıza gönülden destek veren tüm hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla.

Sema Kızılaslan

Yeşil Bursa Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı

 

Engelli asansörlerinin temizliği önemli

 

Söz Sizde köşesinin sürekli takipçisiyim. Üstgeçitlerde bulunan engelli asansörlerinde gözlemlediğim ve yaşadığım olumsuzlukları paylaşmak ve yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum.

Öncelikle Acemler üstgeçitteki asansör çalışmıyor. Geçtiğimiz günlerde Zübeydehanım Doğum Evi- Bursa Anadolu Lisesi yakınındaki üstgeçitte engelli asansörüne yaşlı olduğum için mecburen binmek zorunda kaldım. Ancak, binmez olaydım. Bakımsızlık, pislik ve kokudan zor nefes aldım.

Maalesef bu engelli asansörlerini, ihtiyaç sahipleri dışında herkes kullanıyor.  Açıkçası, keyfi bir kullanım var ne yazık ki. Vatandaş duyarsız, bilinçsiz, dikkatsiz. Ancak, yetkililer de asansörlere düzenli olarak bakım yapmalı diye düşünüyorum. Hijyen ve periyodik bakım önemli.

Bu arada, yine geçtiğimiz günlerde Osmangazi’deki bir altgeçitteki kötü görüntü ile ilgili yazınızı okumuştum. Önceki gün, belediye temizlik ekiplerinin bu altgeçidi yıkadığını gördüm. Okurunuzun ve belediye yetkililerinin duyarlılığından dolayı teşekkür ederim.

Kemal Başeren

 

Yürüyen merdivenler 20 gündür çalışmıyor

 

Bursaray Gürsu metro istasyonundaki yürüyen merdivenler neredeyse 20 günü aşkındır kapalı, arızalı, çalışmıyor. ‘Geçici Süre ile Kapalıdır’ tabelası bulunuyor merdiven başında. Ancak 20 gün kısa bir süre mi? Ne zaman bakım ve tamiri yapılacak ve kullanıma açılacak merdivenler. Aynı durum Şirinevler istasyonunda da var.

Yetkililerin dikkatine sunuyor merdivenlerin bir an evvel hizmete girmesini bekliyoruz.

Bir okur

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X