Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Verilen sözlere itimatımız kalmadı

Sene 2007… Gazetelerde yer alan başlıklar: “Dönüşümde yeni rota Yalova Yolu”,”Seçimlerden sonra hızla başlıyoruz “. Bu gibi söylemleri yıllardır duyduk. Yalova Yolu Kentsel Dönüşümünde yol kenarlarındaki çirkinlikleri göstermemek için yolun iki kıyısına dikilen yeşilliklerden başka hiçbir şey yapılmadı.

Bu bölgenin elden geçirilmesi için Yalova Yolu gazete köşelerinde sıkça konu olmasına rağmen çözüm için ortada söylentilerin dışında somut bir şey yok. Burası Beşyol bölgesi.Yol kenarlarındaki kaldırımların hali Unesco Şehri Bursa’ya yakışıyor mu gerçekten? Kaldırımlar bile tarih kokuyor, baksanıza…Taşlı, bozuk kaldırımlarda yürümek işkence halindeyken, kaldırımların bir de park yeri olarak kullanılması yayaya verilen önemi bir kat daha arttırıyor.

Gelelim tramvay konusuna. Tramvay için geçen yılın başlarında Yalova Yolunda rayların döşenmeye başlanacağı söylenmişti, bir yıl geçti sonuç yok. Bu kez 2014′ ün sonlarında yol üzerinde köprülü kavşak çalışmalarının yapıldıktan sonra rayların döşeneceği söylendi. Köprülü kavşak için de ilk adım Buttim’de atıldı. Üç aya biteceği söylense de kavşak başlayalı 5 ay oldu ve tamamlanmadı.

Merak ettiğim konu şu: Rayların döşenmesine Kent Meydanı’ndan başlanacaksa şayet köprülü kavşak için neden Buttim’den başlandı da Kent Meydanı’ndan başlanmadı. Kent Meydanı-Beşyol-Panayır-Buttim köprülü kavşakları şeklinde kavşak çalışmaları başlatılsaydı şayet raylar çalışmaların paralelinde döşenip zaman kaybı yaşanmazdı kanaatindeyim.

Beşyol bölgesi dururken dönüşümün Soğanlı’dan başlaması da trajikomik. İlk master belediyesi biziz diye övünen Osmangazi Belediyesi gelsin Beşyol bölgesine bir baksın. Kentsel dönüşüm için Osmangazi Belediyesi yetkili 

olarak topu Büyükşehir’e atıyor, Büyükşehir belediyesi de çalışmaları Osmangazi Belediyesi’yle birlikte yürütüyoruz diye söylüyor. Osmangazi Belediyesi sınırları içindeki bölgeyi Osmangazi belediyesi ilgilendirmiyorsa Nilüfer Belediyesinden mi yardım istesek?

Adının açıklanmasını istemiyor

 

Otobüslerin koltukları çok kirli

 

Bu köşe aracılığıyla dile getirmek istediğim konu, belediye otobüslerinin iç temizliği. Bana göre otobüslerin içleri temiz değil, özelikle de koltuklar… Bu durum, üzeri tekstil olan koltuklarda daha net belli oluyor. Otobüslerin iç temizliğine, koltukların temizliğine dikkat edilmeli, rutin olarak temizliği yapılmalıdır. Belki de yapılıyordur, bilemiyorum. Kimseyi suçlamak da istemiyorum. Ancak görünen Bir şey var; o da otobüslerin temiz olmadığı. Belediye yetkililerinin bu konuda hassas davranacaklarını umuyorum.

Atilla ERDENOĞLU

 

ŞİKAYET KUTUSU

 

Mustafakemalpaşa’ nın en hareketli yeri Köprübaşı Caddesi iş bulmak için toplu halde bekleyen vatandaşların mekanı oldu, Köprübaşı adeta bir Roman Mahallesi’ ne döndü. Ailelerin buradan geçişleri tedirginliklerini de beraberinde getirdi. Şikayetlere rağmen belediyemiz bu insanlara bir yer gösterip buradan kaldırmadı.

Bir grup vatandaş

—–

Kadına yönelik şidet giderek artıyor. Erkekler eşini, kızını, sevgillisini, arkadaşını hatta en yakınını, annesini en küçük bir bahaneyle dövüyor, yaralıyor veya öldürüyor. Kadınlara yönelik bu düşmanlık artık bitmeli. Sorun eğitimse eğitim, güvenlikse güvenlik. Daha fazla canlar yanmadan önlemler alınıp uygulamaya bir an önce geçilmeli.

Erdoğan EVCEN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X