Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Virajı alamayan parka dalıyor

Hüdavendigar Mahallesi`nde yapımı devam eden Hüdavendigar Kent Parkı Bursa` nın en büyük parkı olacak. Böylesine bir tesise kavuşacak olmaktan dolayı memnunuz. Ancak  parkın yakınında var olan bir tehlikeye dikkat çekmek istiyoruz. Parkın önünden spor tesislerine giden  Bent Caddesi üzerinde bulunan virajlar bu tehlikeyi yaratıyor.
Yol düz olduğu için hızla gelen araçlar aniden karşılarına çıkan virajı alamayınca ya parka dalıyorlar ya da kaldırıma çıkıyorlar. Haftada  bu şekilde bir, iki trafik kazası meydana geliyor.  En son geçen cuma günü bir kaza yaşandı. Bir minibüs virajı alamayınca parka daldı. Şans eseri kimse yara almadan kaza atlatıldı.
 
 
 
Bizim önerimiz şu: Burada hız kesisi kasise acilen ihtiyaç var. Kasis konulması halinde tehlikenin önüne geçilebilir. Aksi halde ileride özellikle parkın açılmasıyla birlikte artacak trafik yoğunluğunda daha sık kazalar ve acıların yaşanması muhtemel. Bu nedenle park hizmete girmeden önce caddenin tehlike arz eden kesimlerine kasis konulmalıdır.
Mahalle sakinleri
 
Ürünlü` nün sabahları ulaşım çilesi
 
 
 
 
Nilüfer` e bağlı Ürünlü Mahallesi`nde oturmaktayım. Otobüslerimizin saati ve küçük olmasından dolayı yaşadığımız sıkıntıları dile getirmek istedim.
Sabah 07:10-07:40 ve  08:30 saatlerinde o kadar kalabalık oluyor ki insanlar artık birbiri üzerinde koyun gibi gidiyor. Sıkıştepiş o kadar resim çektik, başvuru yaptık. Otobüsten dolayı çektiğimiz sıkıntıları belediyeye ilettik ancak hiç bir çözüm yoluna gidilmedi.
Neredeyse 2014 yılı bitti, kaçıncı çağdayız, böyle bir ilkellik görülmemiştir. Buna en yakın zamanda çözüm bulunması gerekli.
Hoş buraya yazmakla da belki birşey olacağı yoktur ama en azından belediyeden veya yetkili bir kurumdan gören olur diye yazıyorum.
Bursa` nın yakın mahallelerinden biriyiz. Tarih olarak çok eskilere dayanan bir yer olmasına rağmen ne o yönden ne de bu yönden hiç bir çalışma yok.  Biz mahallemize yeni bir otobüs verilsin derdinde değiliz. Ancak daha önceden bu yoğun saatlerde iki minibüs gönderilirdi ve böyle bir problem yaşanmazdı şimdi onu da yapmıyorlar.
En kısa zamanda çözüm bulunması dileklerimle yetkililere duyurulur. Saygılarımla,
Seçkin KORKMAZ
 
Denetim eksikliği yasağı gölgeliyor
 
 
Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda bir annenin bazı gençlerin  konser boyunca sigara içmelerinden dolayı çocuğuyla birlikte yaşadığı sıkıntıyı anlatan şikayetini köşenizde üzülerek okudum. Bu nedenle düşüncelerimi kaleme aldım. Bilindiği gibi 2008 yılında kapalı mekânlarda sigara içme yasağı getirildi. Ancak denetimlerindeki eksiklikler nedeniyle buralar giderek sigara içilebilir hale geldi.
Denetimin iyi yapılmaması yasayı ihlal edenlerin cüretini artırmakta. Kendisi sigara içmeyen birinin sigara dumanına maruz kalması, istek dışı olarak gerçekleştiğinden bu bir insan hakkı ihlalidir. Sigara içen kişinin sigara dumanından pasif içiciler ciddi zarar görmektedir. Denetimlerin yerine getirilmesi, kapalı alanda sigara içilmesinin engellenmesi için şarttır. Aynı zamanda vatandaşlar da bu işin denetimine sahip çıkmalı, kendi sağlıkları için bu tür ihlalleri yetkililere  bildirmelidir.
Ayrıca şunu da hatırlatmakta yarar var. Yeni düzenlemeyle birlikte açık alanlara da sigara yasağı geldi. Uygulama gereğince yasaklar hastane bahçesi, okul bahçesi, park, cafe, restoranların açık bölümlerini kapsıyor. Nargile kafeler dahil, tüm yiyecek içecek hizmeti veren mekanların açık alanlarında, sigara içmek kısmen yasaklandı. Açık alandaki masaların sadece 4’te 1’i sigara içenler için ayrılıyor. 4’te 3’lük bölümü sigara içmeyenlere tahsis edilmesi yasal zorunluluk haline geldi.
Çağrımızı bir kez daha yineleyelim. İlgili kurumlar denetimlerini sıkı tutacak, vatandşlar da yasağın uygulanıp uygulanmadğını takip ederek ihbar mekanizmasını çalıştıracak.
B. T.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X