Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Voltaj düşüklüğünden ev aletlerimiz bozuluyor

Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi İlvan Sokak’taki Meşe Evleri’nde 24 daire bulunmaktadır.17-5-2016 tarihinde yapı kullanma izin belgesi alınmıştır. Dairelerimizde şu anda şantiye elektriği kullanılmaktadır. Şantiye elektriği hem pahalı hem de 24 dairenin süzme saatlerini okuyup her birine düşen ücreti tahsil etmek çok meşakkatlidir. LİMAK Enerji Uludağ Elektrik Kurumu’na defalarca müracaatımıza rağmen trafo yeri yokluğu yüzünden trafo yapamadıklarını söylüyorlar.

Ayrıca bu bölgede inşaat yapan müteahhitler de kendi yerlerinden trafo yeri vermeye hazırlar.

Şu anda voltaj düşüklüğünden ev aletlerimiz hasar görmekte; bunu dile getirdiğimizde ”siz bizim muhatabımız değilsiniz bizim abonemiz müteahhitler” demektedirler.

Ben 25 yıl Belediye Elektrik İşletmesi ve 1982 yılından itibaren TEK’te çalıştım, yani bu işlerin içinde olan birisiyim.

Aynı zamanda Çekirge Mahallesi Uludağ Caddesi’nde evim bulunuyor. 2016 yılı kasım ayının 5’inde Uludağ Caddesi’nin 500 metrelik kısmı ve civardaki 9 sokağın sokak aydınlatmaları sönerek kasım ayının 15’ine kadar, aralık ayında yine 10 gün, 2017 Ocak ayının  6’sında sönen  aydınlatmalar ocak ayının 27’sinde 21 gün karanlıkta kalındıktan sonra arızaları giderilmiştir.

Konunun yetkililerinin vatandaş mağduriyetleri konusunda daha duyarlı davranacaklarını ümit ediyor saygılar sunuyorum.

İsmail Karakaş

 

Adı Çınar Parkı ama vatandaş kullanamıyor

 

Günay Bey, mahallemizin, dolayısıyla bizlerin sesi olduğunuz öncelikle mahallemiz adına teşekkür ediyorum. Hacivat Mahallesi’nde ikamet etmekteyiz. Mahallemizde bulunan Hacivat Mahallesi Çınar Parkı var. Ancak park olarak kullanılamaz durumda. İlk olarak yeşillendirildiğinde oturma bankları vardı. Şu an, ne bank var, ne ışıklandırma var. Geceleri burada en hafif tabiriyle hoş olmayan durumlarla karşılaşıyoruz. Mahalleli tepkili.

Bu parkın, daha doğrusu adı park olan mekânın, artık bir park gibi olmasını, banklarıyla, masasıyla, ışıklandırmasıyla, gerek mahallelinin ve gerekse cami cemaatinin burada dinlenebileceği, oturup sohbet edebileceği bir yer olmasını istiyoruz.

Yıldırım Belediyemizin, bu konularda oldukça hassas ve ilgili olduğunu biliyor ve bu parkı mahallemize yakışır şekilde düzenleyeceğine inancımız tamdır. Şimdiden teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.

Mahalle sakinleri adına

Erol Akyüz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X