Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yalova Yolu kentsel dönüşümü yerinde sayıyor

Y.Yalova Yolu Kentsel Dönüşümü ile ilgili, Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi web sitelerine girildiğinde, bu bölge ile ilgili hiçbir projelerinin olmadığını üzüntüyle görmekteyiz.

Osmangazi Belediyesinin son günlerde basına yaptığı kentsel dönüşüm projeleri arasında, Soğanlı, Yunuseli, Demirkapı gibi bölgelerde planlarının olduğunu sık sık duymaya başladık. Osmangazi Belediyesi Y.Yalova Yolu’nun kendi sınırları içinde olmadığını mı düşünüyor.

Bu bölgede top devamlı Büyükşehir’ e atılmaya devam etmektedir. Osmangazi Belediyesi bu bölge konusunda ilgisiz davranmakta, bilgi almak istendiğinde, hemen üzerinden atmayı ve ‘sorumluluk Büyükşehir’de’ demeyi alışkanlık haline getirmektedir.

Bu bölgenin Kentsel Dönüşüm Bölgesi ilan edilmesinden bu yana tam 7 sene geçmiştir. Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar dahi bu konuda ketum davranmakta ve sorumluluk almamaya, Büyükşehir’e topu atmaya devam etmektedir. Bu bölgede geçen 7 yılda ne yapıldı? Öğrenmek istiyoruz.

Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Recep Altepe’ye de sesleniyor ve sitem ediyorum: Web sitesinde dahi yer vermediğiniz bu bölge sizin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde Kentsel Dönüşüm Bölgesine alınmadı mı? Bu geçen zaman zarfında bu bölge ile ilgili Büyükşehir olarak siz ne gibi ilerlemeler yaptınız?

Bursa’mızın vitrini ve İstanbul Yolundan giriş kapısı olan bu bölgemiz için bu güne kadar bir ilerleme yapılmış olması gerekmiyor muydu?

Osmangazi Belediyesi’nin de dönüşüm için burayı sahiplenmesini ve klasik top çevirmeyi bırakmasını bekliyoruz.

Adının yayınlanmasını istemiyor

 

Sınav günü toplu taşım kargaşası

Geçen cumartesi ve pazar günleri Açık Öğretim sınavları vardı. Yaşlı yakınımla saat.14.00-15.00 sıraları Acemler tren istasyonunda kalabalık nedeniyle metroya zor binebildik. Haftasonları toplu taşım araçlarının tümü zaten her zaman kalabalıktır. Buna açık öğretim sınavları da eklenince toplu taşım araçları balık istifini de geçmektedir. Amirler vatandaşın olduğu yere, trenlere, otobüslere binip,çözüm üretmemektedir ki sorun devam etmektedir!

Mümkün olduğunca sınav günleri 07.00 ile 10.00-10.30 saatleri arasında toplu taşım araçlarında sefer sayısının artırılması, ek sefer konulması aynı uygulamanın sınav bitiş saatinde de yapılması akla gelen ilk çözümdür. Bunların yanısıra devletin otomasyon sistemiyle öğrenciler ikamet adresine yakın veya kolay ulaşabilecekleri okula yönlendirilmeli. Böylelikle Heykel’ de oturan öğrenci üniversite veya Ataevler’e, Ataevler’ de oturan öğrenci de Heykel’ e Yıldırım’ a gitmek zorunda kalmayacak, üstelik hem eziyetten hem de yol masrafından kurtulacaktır.

Çağın modern sistemleriyle bu konu bence basittir, istenirse, konu üzerinde yapıcı, olumlu çalışılırsa, kısa zamanda halledilir. Yeter ki istensin.

Kemal BAŞEREN

 

Sorun çözüldü ama ben mağdurum

Söz Sizde köşesinde ‘Yapı denetimsizliği mi’ başlıklı şikayetime yer vermiştiniz. Bundan önce Osmangazi Belediyesine, Büyükşehir Belediyesine ve Valiliğe yazılı başvuru yapmama rağmen neticeyi bırakın, yazıma dönüş bile almadım. Köşenizde çıkan şikayetimden sonra Belediyenin ilgili makamları inceleme yapmış ,26/02/2015 gün ve 225 sayılı yapı ruhsatı usulsüz bulunmuş, fazlalık yapılan çıkıntı sayenizde yıkılmıştır. Başkanın da belirttiği gibi şu an inşaat ruhsata uygun devam etmektedir. Fakat inşaat yapımı esnasında evime maddi hasar verilmiş ve aynı makamları aramama rağmen incelemeye gelen olmamıştır.

Aydın ŞİMŞEK

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X