Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yangın vanasının suyu boşa akıyor

​Günay Bey iyi günler… Önceki gün bu fotoğrafı Yeşilevler Mahallesi’ndeki Yeşilevler Camii’ne giderken yol kenarında gördüm. Yangın vanasının durumu ve buradan boşa akan suyu görünce inanın içim sızladı.

Yetkililerimizin, itfaiye ekiplerinin en kısa zamanda köşeniz aracılığıyla görüp, müdahale edeceğini ümit ediyorum.

Saygılarımla.

Barış Akasoy

 

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Pirinç Han’a lütfen biraz ilgi gösterilsin

 

Merhaba; ben Osmangazi’de Pirinç Han’da üst katta esnafım. Pirinçhan 500 yıllık geçmişi olan tarihi bir han. 1506 yılında yapılmış.

Şu andaki durumu ise içler acısı. Pislik içinde ve kimse ilgilenmiyor. Belediye’ye temizlik için kaç defa şikâyet ettiysem de değişen bir şey olmadı. Buraya tarihi han olduğu için yaz kış turist geliyor ve doğal olarak çevredeki kirliliği görünce eminim pişman oluyordur.

Bursamız için turist çok önemli. Bu tür tarihi yerlerin daha temiz, daha gösterişli ve bakımlı olması gerekir. Ama bu kirliliği gördükçe üzülüyoruz. Bazı yerleri çok fazla pis ve depo olarak kullanılıyor.

Buraya çivi dahi çakılması ANITLAR KURULU’nun iznine bağlı olmasına rahmen kazık dahil çakılıyor ama Kurul’dan denetleyen yok.

Köşeniz aracılığıyla yetkililerimizin dikkatini çekmek ve bu tarihi Pirinç Han’a gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ediyorum.

Saygılarımla.

Pirinç Han esnafından bir okurunuz

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X