Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yanmış lastik ve hurda kokusu

Soğanlı semti, İzmir yolundan Gaziakdemir Mahallesine girdiğinizde sizi Oto Sanayisi karşılar. Test sürüşü yapılan otolar, caddede oto yedek parçaları, yağlar, sobalarda yakılan mis gibi kokan lastikler, balkondaki çamaşırlarınız varsa bu kokuyla dolar ve renklenir.

Oradan biraz aşağı inerseniz Osmangazi’ nin yeni çöplüğü karşılar sizi “Tabakhaneler Çöplüğü”. Dericilerin terk ettiği şimdi kaçak hurdacıların mekanı olan Tabakhaneler. Akşam hava karardıktan sonra toplanan, elektrik kabloları yakılır, mahallemizin lastik dumanından ve kokusundan mahrum kalmaması sağlanır. İşe yaramaz parçalar sağa sola atılarak peyzaj çalışması yaparlar, sağolsunlar.

Bu bölgeyi de geçip biraz daha gittiğinizde sizi Soğanlı Ovası karşılar. Bursa’nın Açıkhava meyhanesi. İçkisini, arabasını alan gelir mekan tutar. Böyle başı boş mahalleyi nerde bulabilirsiniz bir daha.

Sizde ototamircisi iseniz, sanayiye yüksek kiralar bayılmayın, Gaziakdemir Oto Sanayide ucuza bir evin altını kapatın, hurdacısınız mekanınız mı yok, gelin Tabakhaneler bedava, topla-yak-dağıt git. Alkoliksiniz mekan mı bulamıyorsunuz, al arabanı içkini gel Soğanlı meydanına. Sabaha kadar iç, kimse rahatsız etmez. Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Dündar’ ı mahallemize uğramaya davet ediyoruz. Arabanızla gezseniz de olur.

İsminin yayınlanmasını istemiyor

 

Cezaevi kavşak düzenlemesinde tehlike

 

Daha önceleri E Tipi Cezaevi Lojmanları önünde kavşak düzenlemesi yapılmış idi bu durum trafik akışında sıkışma ve kazalara sebebiyet veriyordu. Cezaevi önünden yeni yolla beraber kavşak tekrar düzenlendi. Ancak bu durum trafiği daha da içinden çıkılmaz hale getirdi.

Kavşağı kullanan büyük araçlar dönerken kaldırım taşlarının üzerine çıkmakta hatta diğer araçlara sürtmekte. Maddi hasarlı kazalar olmakta ve otobüsler dönüş yaparken banketlere sürtmesi sebebi ile tekerlekleri kullanılmaz duruma gelmektedir.

Buradan Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesinin ilgili ve yetkililerine sesleniyorum. Lütfen kısa bir zamanınızı ayırıp buradaki durumu yerinde görürseniz ne demek istediğimizi anlarsınız. Bu durumun daha da geç kalınmadan ivedi olarak çözülmesi gerekmektedir.

Abdullah ÜNAL

 

Heyelan yolu tek şeride düşürdü

 

Yenişehir’ den Orhangazi’ ye giden yolun Bayırköy Sölöz arası uzun zamandır heyelan nedeniyle tek şeride inmektedir. Bu yoldan tırlar da geçmekte olup yolun darlığından dolayı tehlike arzetmektedir.

Yolun çöken kısmına sadece şerit çekilmiş olup bir de fasılalı yanan sarı lamba konulmuş. Bunun dışında hiç bir çalışma yapılmamaktadır. Burada bir kaza olup da insanların canı yandıktan sonra mı yapılacak. Yoksa ‘ nasıl olsa ara yol, kimsenin haberi olmaz’ mı denilmektedir.

Bayırköy’ den Sölöz’ e inen yolun belirli bölümleri de heyelandan dolayı perişan haldedir. Durumu yetkililerin dikkatlerine önemle sunarım.

Mehmet ATEŞ

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X