Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Yapılan hizmet eziyete dönüşmesin

Merhabalar. Demirtaş Barbaros Mahallesi İnönü Caddesi’nde ikamet etmekteyim. Geçen sene de size yine yazmıştım sayenizde caddemiz asfaltlanmıştı. Yine aynı sıkıntı. Bu defa UEDAŞ elektrik tellerini yer altına alıyor. Düşünce, hizmet iyi güzel de, işin bitmesinin üzerinden 20 gün geçti, yolu taşlarla kapattılar. Asfaltlanmadı. Haliyle yerden havalanan tozlar evlerimizin içine doldu hep. Kapı pencere açamıyoruz. Apartmanda bebekler var, eşim hamile toz yutuyoruz hergün. Bu işin sağlık tarafıydı. Maddi yönü daha felaket, cadde trafiğin yoğun işlediği bir yer olduğu için kendini bilmez şoförler de patinaj yaparak geçiyorlar ve o taşlar araçlarımızın kaportasında ciddi hasarlar verdi. Aracımın ön camı yoldan seken taş ile çatladı. Kim bizim maddi ve manevi zararlarımızı karşılayacak?

Son günlerde yağan yağmurlarla da şimdi o bölge çamur içinde.

Hizmet yapalım derken, sonu eziyete dönüşüyor. Böyle hizmet yapacaklarsa yapmasınlar biz eskiyle mutluyuz. Rica ediyorum, yetkililer lütfen bu duruma çözüm bulsunlar. Umarım UEDAŞ yetkilileri de vatandaşa verdikleri bu zararın bilincinde olurlar.

UFUK K.

 

Sağlık ocağımız boş kalmasın

 

İnegöl’de Hamamlı Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Mahallemizin nüfusu birçok köyden/mahalleden fazladır.

Mahallemizde halen mevcut bir sağlık ocağımız var. Bizlerin sıkıntısı işte burada başlıyor..

Sağlık ocağımızda Aile Hekimi olarak bir doktorumuz var. Fakat haftada bir görüyoruz.

Hemşire/ebe gibi bir sağlık çalışanı yok. Aile hekimi doktorun neden haftada bir gün geldiğini belki anlayabilirim. Fakat bu sağlık ocağında neden haftanın 5 günü bir sağlık çalışanı mesai yapmaz. Bunu anlamak mümkün değil. Sonuçta bu sağlık… Bunun yaşlısı, hastası, engelli olanı, hamile olanı var… Acil bir durumda bu insanlar nereye gidecek? Enjeksiyonu olan hastalar oluyor. Bunların enjeksiyonu nasıl yapılacak? Arabası olan var, olmayan var… Herkesin bölgedeki sağlık kuruluşuna gitmeye durumu olmayabiliyor.

Yetkililerden rica ediyoruz. Madem devletimiz bize bir sağlık ocağı yapmış hizmet getirmiş. Bu sağlık ocağımızda da hiç olmazsa haftanın belirli günlerinde, mesaisini tam yapacak bir sağlık çalışanı olsun.

İnegöl/ Hamamlı

Mahallesi sakini

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X